Seismikk-fest på Oslo Børs

En rekke seismikkselskaper stiger solid tirsdag formiddag. Oslo Børs er fint driv før ettermiddagens makrotall-rush fra USA.

PGS sitt seismikkskip Ramform Challenger. Foto: PGS

Ved lunsjtider tirsdag er Oslo Børs solid opp.Hovedindeksen stiger 0,78 prosent til 420,07. Det er hittil omsatt aksjer og verdipapirer for 1,03 milliarder kroner.Blant de 30 mest omsatte aksjene på Oslo Børs hittil er det kun Marine Harvest, Telenor, Orkla og Norwegian som faller tilbake.Dystre makrotall fra Tyskland Ferske tall viser at ZEW-fremtidsindeksen i Tyskland endte på minus 19,6 i juli , mot en negativ indeks på 16,9 måneden før. Analytikerstanden ventet en indeks på minus 20.Samtidig ble det kjent at respondentenes vurdering av den nåværende situasjonen falt fra 33,2 i juni til 21,1 i juli. Her var det ventet en indeks på 30,00.Også tall fra Storbritannia skuffer. Ferske tall viser tirsdag at konsumprisindeksen i landet falt 0,4 prosent på månedsbasis i juni.Ifølge Bloomberg og TDN Finans var det ventet et fall på 0,1 prosent. Prisene har steget 2,4 prosent på årsbasis mot ventet 2,8.I ettermiddag ventes det er rush av makrotall fra USA.OljeprisenEt fat brent-olje med september-levering omsettes nå for 104 dollar fatet, opp 0,59 prosent. Mens WTI-oljen stiger 0,09 prosent til 88,51 dollar fatet.Statoil er opp marginale 0,07 prosent til 142,60 kroner.PGS opp på resultatoppjustering PGS skriver i en børsmelding tirsdag morgen at selskapet oppjusterer guidingen for 2012.Forventningen for resultatet i andre kvartal karakteriseres som "betydelig bedre enn markedets forventninger".PGS venter inntekter i andre kvartal på mer enn 395 millioner dollar, og en EBITDA på mer enn 230 millioner dollar.For helåret 2012 venter selskapet en ebitda på over 750 millioner dollar, mot tidligere guidet ca. 700 millioner dollar.Aksjen stiger hele 7,28 prosent.Seismikk-fest på BørsenI tillegg til PGS er seismikk-selskapet Polarcus, også solid opp, hele 7,91 prosent. Aksjen topper dagens hittile vinnerliste.Tett bak følger Eitzen maritime Services opp 6,0 prosent og Spectrum opp 6,0 prosent.TGS-Nopec er til sammenligning kun opp 3,55 prosent.Aker SolutionsAKSO har fått en kontrakt med Technip om å levere en Mono Ethylene Glycol (MEG) fabrikk til Ichthys LNG Project i Australia. Kontrakten er på omlag 485 millioner kroner.Aksjen fortsetter opp 3,92 prosent.Gjensidige Forsikring I andre kvartal 2012 fikk Gjensidige Forsikring et nettoresultat på 950 millioner kroner, mot 898 millioner kroner for et år siden. Resultat før skatt endte på 1,22 milliarder kroner, mot 1,25 milliarder kroner året før.Gjensidige Forsikring omsatte i perioden (premieinntekter) for 4,45 milliarder kroner, mot 4,41 milliarder kroner i andre kvartal 2011.Analytikerstanden forventet et resultat før skatt på 1,06 milliarder kroner av premieinntekter på 4,48 milliarder kroner.Aksjen stiger 0,75 prosent.Standard Drilling Tycoon Industrier, et selskap som er kontrollert av styremedlem Øystein Stray Spetalen, har kjøpt en million aksjer i Standard Drilling for syv kroner stykket.Etter denne transaksjonen eier Spetalen og tilknyttede selskaper 24,07 millioner aksjer i Standard Drilling, hvilket tilsvarer en eierandel på 9,2 prosent.Aksjen klatrer 5,0 prosent.Bionor Pharma Professor Angus «Gus» Dalgleish tiltrer et globalt styre som skal bistå i å finne en effektiv behandling mot HIV, heter det i børsmeldingen.Dalgleish er ansatt ved St. George`s University of London, og går nå inn i Bionors Clinical Advisory Board (CAB).Dr. Dalgleish er ledende innen immunologiforskning på HIV og onkologi, og hans deltakelse i CAB vil gi ytterligere styrking av den voksende gruppen av internasjonale eksperter tilknyttet Bionor, heter det.Aksjen klatrer 3,49 prosent.Liten resultatvekst i Evry I andre kvartal 2012 fikk Evry et nettoresultat på 51 millioner kroner, mot 53 millioner kroner for et år siden.Resultat før skatt endte på 72 millioner kroner, på linje med året før. Driftsresultatet (EBIT) endte på 122 millioner kroner, mot 149 millioner kroner i andre kvartal 2011.Evry omsatte i perioden for 3,27 milliarder kroner, mot 3,19 milliarder kroner for et år siden.Moody's nedgraderer 12 banker UniCredit og Intesa Sanpaolo har fått sin kredittverdighet nedgradert med to hakk, mens de øvrige elleve bankene er nedgradert med ett hakk.Fredag nedgraderte Moody's også den italienske statens kredittverdighet med to hakk og advarte om at landet i praksis står i fare for å miste adgangen til det internasjonale lånemarkedet.Moody's begrunnet nedgraderingen med at risikoen for at Italia vil bli rammet av ringvirkninger fra Hellas og Spania har økt.Norske DNB stiger likevel 0,96 prosent.