Sissener: Dette er skremmende

- Ting blir bare verre, det er det som skremmer. Spørsmålet nå er om det går enda verre enn folk har trodd, sier Jan Petter Sissener.

Investor Jan Petter Sissener - Foto: Scanpix

Ifølge Süddeutsche Zeitung forlanger Hellas nå mer tid til å gjennomføre sparetiltakene tilknyttet den andre redningspakken landet har fått.Faren for at Hellas går konkurs i september øker for hver dag som går.Les også: Myrseth: Dette kan være en betydelig kurstrigger - Ting blir bare verre, det er det som skremmer. Hellas har ingen påvirkning på verdensøkonomien, men Spania kan volde problemer, sier forvalter Jan Petter Sissener i Sissener Sirius AS til Finansavisen.- Investeringsbeslutninger utsettes og det blir selvoppfyllende. Verdensøkonomien holdes tilbake av problemene. Det tar mange år før Europa kommer seg ut av dette, sier Sissener til Finansavisen.- Spørsmålet nå er om det går enda verre enn folk har trodd. Tiltakene er i hvert fall ikke gode nok, politikken må være mer enhetlig. Det er ikke åpenbart at den hardtarbeidende tyskeren skal betale for grekeren som knapt gidder å løfte på ræva, og i hvert fall betale sin skatt, avslutter Sissener.Moody's endring av utsiktene for Tysklands økonomi, fra stabilt til negativt, på grunn av gjeldskrisen i eurosonen, har i dag sendt de lange rentene rett opp i Tyskland.Etter å ha satt ny all-time low med 1,127 prosent mandag steg 10-års renten til 1,27 prosent tirsdag.Følg HegnarOnline på Facebook her