Sjefen gjorde seg utilgjengelig én måned

- Det viste seg å bli mer stressende for meg, sier Stormberg-sjef, Steinar J. Olsen.

Publisert 16. juli 2012 kl. 08.12
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.39
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 160 ord
Foto: Scanpix

Helt siden sportsmerket Stormberg ble grunnlagt, 14 år tilbake, har sjef og eier Steinar J. Olsen vært tilgjengelig døgnet rundt for sine ansatte og forretningskontakter, skriver dn.Men 1. mai i år skrudde han av epost og telefon og gjorde seg fullstendig utilgjengelig en hel måned.- Jeg ble inspirert av stresstestene i fjor høst i bank- og finanssektoren i Europa. Jeg lurte på hva som ville være mest stressende og utfordrende for Stormberg. Og jeg kom til at det måtte være at jeg forsvant, sier Olsen til avisen.Han mener det er farlig for en bedrift og være altfor avhengig av sjefen, og forteller at han under perioden verken svarte på epost eller telefon. Ledergruppen var imidlertid informert på forhånd, så det kom ikke helt som et sjokk på de ansatte, at Olsen logget av.- Det viste seg at det ble mer stressende for meg enn det ble for Stormberg. Selskapet klarte seg ypperlig og leverte tidenes beste halvår omsetningsmessig, forteller Olsen.