Skrekkelig ukestart på New York-børsen

Investorene på Wall Street frykter den økonomiske utviklingen i Europa.

AP Photo/Henny Ray Abrams

Syv minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 2,16 prosent og står i 2.862,23 poeng, mens Dow Jones står i 12.616,60 poeng etter en nedgang på 1,61 prosent.Utviklingen kan du følge herChicago Fed Chicago Fed National Activity Index overrasket positivt da den kom inn på -0,15 poeng for juni måned. Indeksen var ventet å stige fra nedreviderte -0,48 poeng i mai til -0,33 poeng i juni.Chicago Fed National Activity Index (CFNAI) er en indeks med oppdateringer hver måned og måler økonomisk aktivitet og inflasjonspress i distriktet til Federal Reserve Bank of Chicago. Tall over 0 indikerer en veksttakt over trend, mens tall under 0 indikerer en veksttakt under trendvekst.Trøbbel i Spania Yielden på spanske statsobligasjoner spratt opp til ny all-time high over hele linjen mandag formiddag.Med yielden på tyske statsobligasjoner til det laveste noensinne økte også spreaden kraftig.Mens Tyskland i dag kunne sluppet unna med en rente på 1,128 prosent på et nytt 10-års statslån må Spania belage seg på å betale over 7,5 prosent.Spreaden til den tyske referanserenten var mandag formiddag på rekordhøye 6,437 prosent.Italienske renter steg også og her var spreaden på 10 år på rekordhøye 5,298 prosent.Valencia ba om hjelp før helgen, og myndighetene i Murcia har signalisert at de vil gjøre det samme. Ifølge spanske medier vil flere andre regioner følge etter.Regjeringen venter at økonomien vil krympe med 1,5 prosent i år. Flere analytikere tror tallet vil ende på to prosent.