Slik plasserer Ikea-milliardæren formuen

Familien Kamprads nyetablerte kjempestiftelse har plassert hele 2 milliarder svenske kroner. Se hvor her!

Ingvar Kamprad, grunnleggeren av IKEA. AP Photo/Heribert Proepper

Like før jul i fjor gikk Ikea-grunder Ingvar Kamprad ut med planene om å danne en kjempestiftelse.Han donerte personlig 50 millioner kroner, og 900 millioner kroner gjennom Inter Ikea Group.Deretter bestemte Kamprads tre sønner, Peter, Jonas og Mathias seg for å donere ytterligere 900 millioner kroner gjennom Ikano Group.I følge plasseringsregler må 60 prosent av stiftelsens midler plasseres i aksjer, mens de resterende 40 prosentene kan plasseres i renteprodukter, skriver di.se.I en epost til Dagens Industri kan stiftelsens forvalter, Leif B. Bengtsson, fortelle at plasseringene foreløpig er foretatt.Bengtsson opplyser om at kjerneplasseringene er gjort i byggeselskapet Peab, Ålandsbanken i Mariehavn og i det finske bryggerikonsernet, Olvi.Foruten om dette har stiftelsen også kjøpt en rekke svenske, norske og finske aksjer.I tillegg har stiftelsen gjort rentebærende plasseringer i svenske og norske kroner.Stiftelsen penger skal gå til prosjekt som forbedrer livskvaliteten for eldre, fremmer entreprenørskap, miljø, utvikling, forskning innenfor arkitektur, innredning og design, samt medisin.(NB! Alle summene over er i svenske kroner.)