- Sliter i Canada og med VAP

Marine Harvest la torsdag morgen frem tall for 2. kvartal. Analytiker Kolbjørn Giskeødegård kommenterer tallene.

Foto: Ivan Kverme / Finansavisen

- Førsteinntrykket etter tallfremleggelsen er at UK leverte eksepsjonelt bra, mens VAP(red.anm: videreforedlede produkter) og Canada sliter, skriver analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets i en oppdatering torsdag morgen.Marine Harvest, som tidligere har kommet med en oppdatering på 2. kvartal, leverte ellers stort sett i tråd med hva som var ventet.- Resultatet for Norge på 3,40 kroner pr kilo ble redusert med en nedskriving på 75 millioner kroner grunnet lakselus og PD etc. Det var på linje med hva vi opprinnelig ventet, sier analytikeren.Mens den selskapets kanadiske virksomhet leverte svakere enn ventet.- Canada leverte svakere enn ventet med en negativ ebit på 4,20 kroner pr kilo. Selskapet sier de venter å se forbedringer i 2. halvår 2012, kommenterer Giskeødegård. Han viser til at selskapets Chile-virksomhet også viste fallende inntjening - nesten på nullnivå.- VAP holder seg i negativt terretorium, ettersom selskapet ikke har kunnet utnytte gunstige innkjøpspriser. Selskapet håper å en "turn-around" i løpet av 2. halvår 2012, sier Giskeødegård.Nordea Markets har et kursmål på 4,70 kroner på Marine Harvest, og en kjøpsanbefaling på aksjen.Les mer om 2. kvartalstallene fra Marine Harvest her.