Spansk uro senket Wall Street

Økt uro for Spanias gjeld og fremtidsutsikter fikk opptur til å snu til nedtur på Wall Street fredag.

Trader ved Wall Street - Foto: Scanpix

Det ble fredag kjent at den spanske regionen Valencia har søkt om statsstøtte. I tillegg til at den spanske regjeringen har nedjustert landets BNP-prognoser fra pluss 0,2 prosent til minus 0,5 prosent.- Det spanske spøkelset havner nok en gang i fokus. Problemene omfatter ikke bare banker, men også hele regioner trenger støtte, sa investeringsstrateg Bruce McCain i KeyCorp til Bloomberg News.Dow Jones falt tilbake 0,9 prosent til 12.825, mens den bredere S&P 500 falt 1,0 prosent til 1.363.Teknologitunge Nasdaq falt hele 1,3 prosent, og endte på 2.925.Det ble totalt omsatt 870 millioner aksjer på New York Stock Exchange, mot 2,0 milliarder aksjer på Nasdaq.Innenfor Dow Jones var det spesielt teknologiaksjene som fikk mest stryk. De to IT-gigantene Intel og Hewlett-Packard endte børsdagen ned henholdsvis 2,2 og 2,7 prosent.Google og Microsoft var blant storaktørene som torsdag kveld la frem tall for 2. kvartal.Mens Microsoft falt tilbake 1,8 prosent, kunne Google skilte med en oppgang på hele 3,0 prosent etter tallene.Følg HegnarOnline på Facebook her!Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.