Statoil vil ha mer åpne og ydmyke ledere

Statoil sender alle sine ledere på kurs.

Statoil - Foto: Scanpix

Oljeselskapet Statoil vil ledere selskapets ledere mer om åpenhet og gjøre dem mer ydmyke og mottakelige for kritikk.Statoils ledelse høstet skarp kritikk etter nestenulykken på Gullfaks for to år siden, blant annet fra ansatte som raste over at bekymringsmeldinger ikke var tatt på alvor.I en rapport fra forskningsinstituttet Iris ble Statoil-ledelsen kalt lite ydmyke overfor kritikk, og Petroleumstilsynet (Ptil) påla konsernet å gå nøye gjennom egne rutiner, tiltak, læringsevne og kultur. Nå tas det grep, skriver Aftenbladet.- Jeg vil ikke si at det er et kulturproblem her i Statoil, men vi må innse at vi har noen utfordringer. Åpenhet er en viktig del av vårt selvbilde og det er slik vi ønsker å være, sier konserndirektør Øistein Michelsen som har ansvaret for Statoils virksomhet på norsk sokkel.Statoil styrker nå derfor lederutviklingen ved sine treningssentre i Bergen og Stjørdal.- I den ledertreningen kommer åpenhet til spille en viktig rolle. Vi har alltid kurset våre ledere men vil prioritere dette sterkere nå. Spesielt gjelder dette våre operative leder, altså plattformsjefer, boresjefer og produksjonssjefer, sier Michelsen. (©NTB)