Stenger ned flere fabrikker grunnet elendig marked

- Det er bare å konstatere at markedet har utviklet seg mer negativt enn det vi trodde, sier Sapa-sjefen.

Svein Tore Holsether. Foto: Orkla

Det Orkla-eide selskapet Sapa kommer grunnet lav etterspørsel til å stenge ned flere av sine fabrikker i Europa, sier Sapa-sjef Svein Tore Holsether til Reuters.Selskapet produserer aluminiumsbaserte komponenter.- Vi jobber kontinuerlig med kostnadsposisjonen vår og produktivitetsforbedringer, men når vi ser på markedet nå med 10 prosents fall i etterspørselen også i andre kvartal 2012, så kommer vi ned på struktur. Vi er nødt til å se på permanente stengninger, sier han.Holsether mener markedet har utviklet seg svakere enn man trodde.- Vi gjorde noen grep i fjor basert på de markedsutsiktene vi da hadde, og det er bare å konstatere at markedet har utviklet seg mer negativt enn det vi trodde, og da er det videre nedstengninger av virksomheter, sier Holsether.Det er særlig i Sør-Europa det har vært svakt, mener Sapa-sjefen.- Jeg vil ikke gå i detalj på hvilke fabrikker vi må stenge, men hovednedgangen vår er sør i Europa. Men akkurat hva som blir påvirket må vi se på i forhold til hvordan vi optimerer logistikk, men også hvordan vi skal flytte volum for å levere på best mulig måte til våre kunder, sier Holsether.