Strålende nytt sender børsgigant kraftig opp

Oslo Børs åpner forsiktig opp onsdag. Blant aktørene som stjeler oppmerksomheten finner vi en virkelig gigant samt en meget omtalt aksje.

Foto: Berit Roald / Scanpix

Hovedindeksen ved Oslo Børs stiger noe fra start onsdag. Akkurat nå er man opp 0,42 prosent til 420,83.Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis på børsen for 240 millioner kroner.Så langt i år er hovedindeksen opp 9,23 prosent, mens den er opp 2,24 prosent det siste året.Yara International og DNO International er blant aksjene i fokus så langt onsdag. Begge stiger solid på strålende nyheter på morgenkvisten,. Børsene på Wall Street steg i etterkant av FED-sjef Ben Bernankes tale tirsdag. Dow Jones hevet seg 0,62 prosent til 12.805,54 poeng mens S&P 500 endte opp 0,74 prosent.Børsene i Asia-regionen falt etter to dager på rad med oppgang. Nikkei 225 i Japan endte ned 0,32 prosent.Netfonds Bank skrev onsdag morgen at de ventet oppgang på Oslo Børs fra start.- Vi tror Oslo Børs åpner opp 0,4 prosent i dag, til 420,7 poeng. S&P 500 steg 1 prosent etter at Europa stengte tirsdag. USAs sentralbanksjef, Ben Bernanke, startet sin to dagers tale til Kongressen i går. Mange markedsaktører håpet på signaler om nye kvantitative lettelser, men de kom ikke. I dag kan det endre seg, da sentralbanksjefen skal avslutte sin tale. Goldman Sachs tror det kan komme nye pengepolitiske tiltak fra FED i august eller september, i følge en fersk rapport fra meglergiganten. Det slippes ett viktige nøkkeltall fra USA i dag; Igangsatte boliger (14:30), het det fra meglerhuset.Opp og ned på Oslo Børs Aksjene som stiger aller mest for øyeblikket er blant annet Diagenic, som er opp 5,76 prosent til 2,75 kroner. Yara stiger kraftig på sine kvartalstall og er opp 4,10 prosent til 292 kroner.Gjødselgiganten meldte om et resultat etter skatt på 2.864 millioner kroner i 2. kvartal 2012, mot 2.232 millioner kroner i samme periode året før.Ifølge SME Direkt var det ventet et resultat på 2.526 millioner kroner.- Yara rapporterer et sterkt resultat for andre kvartal, som reflekterer et sterkt marked for nitrogengjødsel og en betydelig økning i salg av Yara-produsert gjødsel, spesielt utenfor Europa, sier konsernsjef Jørgen Ole Haslestad i en pressemelding onsdag.Videre er Wilh. Wilhelmsen er opp 2,70 prosent til 41,70 kroner mens DNO stiger 3,06 prosent til 7,73 kroner etter nyheter om nytt funn.Dolphin Group stiger 2,27 prosent, Nordic Semiconductor er opp 1,93 prosent mens Polarcus legger på seg 1,88 prosent.Blant de store er det mest oppgang for nevnte DNO og Yara. Også RCCL og Aker Solutions stiger noe.Statoil er opp 0,21 prosent til 142,70 kroner mens Seadrill er opp 0,39 prosent. Telenor faller 0,49 prosent.Blant de aksjene som faller mest så langt onsdag finner man blant annet Oslo Axess-aktøren Aker Philadelphia Shipyard, som er ned 17,02 prosent til 3,90 kroner.PSI Group er ned 7,69 prosent, Idex faller 4 prosent mens Transeuro Energy er ned 3,57 prosent.Heller ikke Intex Resources, Codfarmers, Acta, Norske Skog eller Bonheur har fått sving på børssakene så langt denne onsdagen.Av de store og mest omsatte er det så langt størst fall for nevnte RCCL og Seadrill, samt for Storebrand, Kongsberg Automotive og Norsk Hydro.Omsetningen blant noen av vinnerne og taperne så langt er sterkt begrenset.Seadrill, Statoil og Telenor er de mest omsatte aksjene på børsen akkurat nå.Oljeprisen ned onsdag morgenOljeprisen faller onsdag morgen, og ligger rundt nivåene den var da Oslo Børs stengte tirsdag.Brentolje for levering i september omsettes nå til 103,67 dollar, ned 0,32 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er ned 0,25 prosent - til 89 dollar.Da siste aksje ble omsatt på Oslo Børs tirsdag kostet brentoljen rundt 103,40 dollar fatet.Nedgangen onsdag kommer ifølge TDN Finans grunnet nattens uttalelser fra Kina om at man kan se ytterligere nedgang i landet økonomi fremover.Samtidig mener enkelte markedsaktører at det nå er naturlig at noen tar gevinst, etter at oljeprisen har steget fem dager på rad.- Jeg tror ikke vi har noe sterkt momentum i oljemarkedet, fordi den økonomiske utviklingen ikke er så sterk i Europa, USA og Kina. En viss gevinstsikring var å vente etter fem dagers oppgang, sier Ken Hasegawa, sjef for råvarederivater i Newedge Group i Tokyo til BloombergOljeprisen falt umiddelbart etter FED-sjef Ben Bernankes tale tirsdag, men markedet kom seg etter hvert da man tolket hans uttalelser som at man kan få en QE3.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.