Svake resultater fra Norsk Hydro

Aluminiumsgiganten Norsk Hydros bunnlinje var langt rødere enn analytikerne hadde spådd. Nå forbereder de betydelige kostnadskutt.

Svein Richard Brandtzæg - Foto: Scanpix

Norsk Hydro melder om et resultat etter skatt på minus 1.712 millioner kroner i 2. kvartal 2012, mot 1.546 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på minus 1.069 millioner kroner.Resultat per aksje ble minus 0,78 kroner, mot 0,69 kroner ved samme korsvei i fjor. Her var det ventet et resultat på minus 0,52 kroner per aksje.Resultatet før skatt ble minus 1.688 millioner kroner, sammenlignet med 2.305 millioner kroner året før. Snittforventningene til analytikerne tilsa et resultat før skatt på minus 1.024 millioner kroner.Driftsresultatet ble minus 720 millioner kroner, mot 2.111 millioner kroner året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på minus 948 millioner kroner.Kontantstrømmen fra driften var på 1.070 millioner kroner, opp fra 449 millioner kroner på samme tid i fjor. Samlet netto kontantstrøm var -1.115 millioner kroner og selskapet hadde 7.229 millioner kroner i kontanter og tilsvarende likvider ved utgangen av kvartalet. Ved siste årsskiftet satt selskaper med 8.344 millioner kroner.Driftsinntektene beløp seg til 21.604 millioner kroner, sammenlignet med 24.728 millioner kroner i 2. kvartal 2011. Analytikernes forventninger lå her på 22.724 millioner kroner.Kutter kostnader Selskapet skriver nå i rapporten at de forbereder betydelige kostnadskutt i tiden fremover.- Svake markeder og lave aluminiumpriser gjør det nødvendig med korrigerende tiltak, blant annet kapasitetsjusteringer og driftsforbedringer. Vi fortsetter arbeidet med uforminsket styrke, og i hele Hydro ferdigstiller vi nå programmer som til sammen vil gi forbedringer i størrelsesorden 2-3 milliarder kroner i løpet av de neste to-tre årene, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i en kommentar.- Disse programmene er avgjørende for Hydros framtidige utvikling, og vil styrke vår konkurranseposisjon i en krevende tid for bransjen, sier Brandtzæg.Nedskrivninger I juni besluttet Hydro å legge ned resten av produksjonen ved smelteverket i Kurri Kurri i Australia, etter at en av produksjonslinjene ble stengt i januar.Selskapets EBIT for andre kvartal inkluderer ifølge rapporten en nedskrivning på 1.154 millioner kroner og 322 millioner kroner i rasjonaliserings- og nedstengningskostnader knyttet til denne nedleggelsen.Rasjonaliserings- og omstruktureringstiltak i Ekstruderte Produkter, som involverer sektorene Building Systems og Extrusion Eurasia, førte til nedskrivninger og rasjonaliseringskostnader på 106 millioner kroner.Her er rapporten og presentasjonen.Følg HegnarOnline på Facebook her!