Tekno-rally i New York

Wall Street har satt fart etter tidlig nedgang onsdag, og det er teknologi som drar. Tungvekter stiger kraftig. Følg utviklingen her (oppdatert 18.25).

Joe Tucci. Foto: AP Photo/Gurinder Osan.

Stemningen tar seg stadig opp på New York-børsen.Dow Jones stiger 0,85 prosent, Nasdaq 1,4 prosent, mens den bredere S&P 500-indeksen legger på seg 0,8 prosent.Vedder på nye Ben-stimuli Sjefen for den amerikanske sentralbanken, Ben Bernanke, er tilbake i Kongressen onsdag, denne gangen i Representantenes Hus.Her forteller han igjen at innhentingen i USAs økonomi har gått tregere enn ventet, men at det har vært fremgang i å skape nye jobber. Fremover ser han for seg en moderat vekst, og at økonomien unngår en "double dip"-resesjon.Flere selskaper skriver i sine kvartalsrapporter at de opptrer forsiktig i tilfelle den svakere veksten i USAs økonomi fortsetter, noe som ifølge Reuters har fått investorer til å vedde på at det kommer nye stimulanser fra Federal Reserve.Tekno opp, finans ned Teknologi trekker opp.EMC er den store vinneren, og stiger 10,1 prosent til 25,25 dollar etter sterke kvartalstall. Samtidig melder produsenten av datalagringsutstyr om en rekke rokeringer i toppledelsen.Et lettelsesrally finner dessuten sted i Intel, og aksjen stiger 3,7 prosent til 26,32 dollar på at kvartalstallene var mye mindre ille enn fryktet . Selskapet kuttet sin i forbindelse med tallfremleggelsen topplinjeguidingen for helåret 2012.Mer om EMC-tallene og rokeringene her. Industrigiganten Honeywell belønnes med en oppgang på 6,6 prosent til 58,14 dollar på sine kvartalstall .Bank trekker dog ned.Bank of America faller 1,8 prosent til 7,78 dollar etter å ha levert varene i 2. kvartal.- Temaet i kvartalsrapporten er at topplinjen skuffer, mens bunnlinjen er bedre enn ventet. Analytikere har justert ned sine estimater, men selskaper er fortsatt i stand til å generere overskudd, sier senior aksjeanalytiker Kim Forrest hos Fort Pitt Capital Group i Pittsburgh til Reuters.Åpningen To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 0,20 prosent og står i 2.904,17 poeng, mens Dow Jones står i 12.757,26 poeng etter en nedgang på 0,38 prosent.Oppdatert klokken 15.54: Nasdaq har nå klatret 0,50 prosent, mens Dow Jones er opp beskjedne 0,01 prosent. Utviklingen kan du følge herBoligbygging Tall fra amerikanske myndigheter viser onsdag at boligbyggingen i USA tilsvarte en sesongjustert årstakt på 760.000 enheter i juni.Ifølge Bloomberg var det ventet en årstakt på 745.000 enheter.Mai-tallene ble revidert fra opprinnelig meldte 708.000 til 711.000 boliger.Antall byggetillatelser falt til 755.000, ned fra reviderte 784.000 i mai. Analytikerne hadde på forhånd spådd 765.000 byggetillatelser.Nytt krasj før 2014? Marc "Dr. Doom" Faber tror sentralbanksjef Ben Bernanke vil forårsake et nytt krasj før han går av i 2014.I et intervju med CNBC nylig uttalte han at krasjet vil starte før 2014 og at det blir verre enn i 2008.Veldig negativ Han er veldig negativ til fremtidsutsiktene og tror at et nytt krasj kan føre til at de rike kan miste 50 prosent av formuene sine. Og det vil bli forårsaket av at USA fortsetter å trykke penger.I følge Marketwatch mener Faber at siden Wall Street gikk tilbake til business as ususal etter krakket i 2008, og motarbeidet alle reformer, er det ikke bare lett å spå et nytt krasj i 2013 - 2014. Det vil også bli langt mer dødlig for bankene på Wall Street, den amerikanske økonomien, skattebetalerne, investorene, forbrukerne og pensjonistene.Dr. Doom spådde krasjet i 2008 også, men hvorfor er det så lett å spå et nytt nå? Fordi de samme, dumme og enda dummere feilene blir gjentatt.