Telenor trapper ned i India

Telenor trekker seg ut av de svakeste markedsområdene i India og konsentrerer virksomheten der det norske teleselskapet gjør det best.

Jon Fredrik Baksaas - Foto: Scanpix

- Telenor vil konsentrere virksomheten til Uninor til et mindre geografisk område. Men vi snakker fortsatt om et område hvor det bor rundt én milliard mennesker, sa konsernsjef Jon Fredrik Baksaas da han tirsdag la fram selskapet resultat for andre kvartal.Selv om Telenors indiske virksomhet fortsatt holder hjulene i gang i en krevende situasjon, bidro den merkbart til at Telenor hadde mindre i overskudd enn analytikerne hadde forventet. Konsernet fikk et resultat før skatt på 3,9 milliarder kroner og økte driftsinntektene fra andre kvartal i fjor med 5 prosent til 25,4 milliarder kroner.- Veksten kommer så å si utelukkende fra våre virksomheter i Asia, og spesielt i Pakistan og Malaysia. Men vi gjør det bra også i Norge, hvor overgangen fra taletrafikk til databruk i mobilnett går rette veien, sa Baksaas.Med restruktureringen i India, legger Telenor-sjefen derfor til grunn at Uninor er selvfinansiert, altså at inntekter og kostnader er like store, innen oktober neste år - halvannet år tidligere enn hva man har forutsatt så langt. Områdene Uninor skal forlate bidrar til selskapets inntekter med 14 prosent, men står for en betydelig høyere andel av kostnadene.