Til himmels på positiv børsmelding

Enkelte aksjonærer har all grunn til å trekke på smilebåndet denne tirsdagen. Slik ser det ut på Oslo Børs i åpningsminuttene.

Aksjemegler ved meglerbordet - Foto: AP

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger 0,61 prosent til 419,35 poeng i åpningsminuttene.Mandag advarte Det internasjonale pengefondet (IMF) om at verdensøkonomien vil vokse mindre enn forventet neste år. Flere asiatiske markedsaktører håper nå at amerikanske og kinesiske myndigheter vil komme på banen med tiltak for å stimulere økonomisk vekst.-De asiatiske markedene stiger i morgentimene på forventninger om at den amerikanske sentralbanksjefen, Ben Bernanke, kommer med hint om nye stimulanser i sin halvårlige tale til kongressen i dag, skriver Netfonds i dagens rapport.Olje/Statoil Et fat Nordsjøolje, med levering i september, omsettes for 103,11 dollar, ned 0,25 prosent.Statoil stiger beskjedne 0,07 prosent.PGS PGS skriver i en børsmelding tirsdag morgen at selskapet oppjusterer guidingen for 2012.Forventningen for resultatet i andre kvartal karakteriseres som "betydelig bedre enn markedets forventninger".PGS venter inntekter i andre kvartal på mer enn 395 millioner dollar, og en EBITDA på mer enn 230 millioner dollar.For helåret 2012 venter selskapet en ebitda på over 750 millioner dollar, mot tidligere guidet ca. 700 millioner dollar.Aksjen stiger hele 9,12 prosent.Aker Solutions Mandag meldte Aker Solutions (AKSO) at det hadde fått en kontrakt på 440 millioner kroner med Ichthys i Australia. Tirsdag kommer oppfølgeren.AKSO har fått en kontrakt med Technip om å levere en Mono Ethylene Glycol (MEG) fabrikk til Ichthys LNG Project i Australia. Kontrakten er på omlag 485 millioner kroner.Aksjen klatrer 1,62 prosent.Gjensidige Forsikring I andre kvartal 2012 fikk Gjensidige Forsikring et nettoresultat på 950 millioner kroner, mot 898 millioner kroner for et år siden. Resultat før skatt endte på 1,22 milliarder kroner, mot 1,25 milliarder kroner året før.Gjensidige Forsikring omsatte i perioden (premieinntekter) for 4,45 milliarder kroner, mot 4,41 milliarder kroner i andre kvartal 2011.Analytikerstanden forventet et resultat før skatt på 1,06 milliarder kroner av premieinntekter på 4,48 milliarder kroner.Aksjen stiger 2,83 prosent.Standard Drilling Tycoon Industrier, et selskap som er kontrollert av styremedlem Øystein Stray Spetalen, har kjøpt en million aksjer i Standard Drilling for syv kroner stykket.Etter denne transaksjonen eier Spetalen og tilknyttede selskaper 24,07 millioner aksjer i Standard Drilling, hvilket tilsvarer en eierandel på 9,2 prosent.Aksjen klatrer 5,00 prosent.Bionor Pharma Professor Angus «Gus» Dalgleish tiltrer et globalt styre som skal bistå i å finne en effektiv behandling mot HIV, heter det i børsmeldingen.Dalgleish er ansatt ved St. George`s University of London, og går nå inn i Bionors Clinical Advisory Board (CAB).Dr. Dalgleish er ledende innen immunologiforskning på HIV og onkologi, og hans deltakelse i CAB vil gi ytterligere styrking av den voksende gruppen av internasjonale eksperter tilknyttet Bionor, heter det.Aksjen klatrer 1,46 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen