Tysk politiker ber Hellas ta i bruk drakmer

Hellas bør begynne å ta i bruk drakmer parallelt med euroen nå for å få en myk overgang tilbake til den gamle valutaen, mener en tysk konservativ politiker.

Hellas - flagg vaier ved Akropolis - Foto: AP

Alexander Dobrindt, som er generalsekretær i Den kristelig-sosiale union (CSU), mener Hellas vil ha det bedre utenfor euroen og vil at landet skal forberede seg på å forlate valutasamarbeidet.- Hellas burde begynne å betale halvparten av statlige lønninger, pensjoner og andre utgifter i drakmer nå, sier Dobrindt.CSU i delstaten Bayern samarbeider med statsminister Angela Merkels CDU (Kristelig-demokratisk union).CSU har vært mer kritisk til EUs kriseløsninger enn søsterpartiet.Dobrindt mener det nå må bli slutt på bistanden til Hellas.- Et land som ikke har viljen eller evnen til å oppfylle kravene, må få en sjanse utenfor euroen, sier han.Inspektører fra EU, Den europeiske sentralbanken og Det internasjonale pengefondet IMF kommer til Aten tirsdag for å se hvordan det går med regjeringens arbeid for å kutte budsjettunderskuddet. (©NTB)