Wall Street ga blaffen i elendige makrotall

Nøkkeltallene viser klart og tydelig at USAs økonomi sliter med veksten. New York-børsen bryr seg mindre, og steg torsdag for tredje dag på rad.

Foto: AP

Etter en litt turbulent dag endte de amerikanske børsene torsdag opp for tredje dag på rad.Dow Jones steg 0,27 prosent til 12.943,36, Nasdaq 0,79 prosent til 2.965,90, mens den bredere S&P 500-indeksen la på seg 0,27 prosent til 1.376,51. For sistnevnte er sluttnoteringen den høyeste siden mai."Fryktindeksen" VIX (CBOE) endte under 16.De beste Dow-komponentene var IBM og United Tech, med oppganger på hhv. 3,8 og 1,3 prosent. Førstnevnte opplevde et inntektsfall i sitt forrige kvartal, men steg på at guidingen for 2012-inntjeningen ble hevet.Bank of America og American Express falt hhv. 3,6 og 3,5 prosent.Teknologi opp, finans ned Teknologi og materialer viste vei blant S&P-sektorene, mens telekom og bank dro ned.En rekke teknologi-bjellesauer la frem tall like etter stengetid.Google og Microsoft steg hhv. 2,1 og 0,7 prosent i ordinær handel - før de la frem det som egentlig var blandede rapporter. Microsoft måtte faktisk se røde tall på bunnlinjen for første gang siden børsnoteringen i 1986.Men eksklusive engangseffekter var inntjeningen langt bedre enn ventet.Morgan Stanley ble straffet med et kursfall på 5,3 prosent etter å ha lagt frem skuffende kvartalstall.To forklaringer på oppgangen Ifølge sjefstrateg Michael Sheldon i RDM Financial Group finnes to mulige forklaringer på oppgangen de siste dagene.- Den første er at vi fikk flere negative resultatvarsler i dette kvartalet. Historisk har markedet hatt en tendens til å stige når selskapene har levert tall, og noen av dem bedre enn de nedjusterte estimatene, sier han til CNBC.- Den andre forklaringen er at et visst antall investorer ser for seg en økt sannsynlighet for at Fed nok en gang kommer med pengepolitiske stimulanser, legger Sheldon til.Boligsalget skuffet big time For nøkkeltallene som ble sluppet tidligere i dag, understreker at den amerikanske økonomien sliter med veksten.Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims), steg hele 34.000 og endte på 386.000 personer per 14. juli.Det var også langt over hva analytikerstanden hadde ventet seg. Forventningene lå på 364.000 førstegangssøkende.Salget av brukte boliger i USA falt 5,4 prosent i juni til en sesongjustert årstakt på 4,37 millioner enheter.Det var ventet en økning på 1,5 prosent til en årstakt på 4,62 millioner enheter.Philadelpia Fed-indeksen steg fra minus 16,6 i juni til minus 12,9 i juli. Dette var tredje måned på rad for indeksen i negativt område . Det var ifølge Bloomberg ventet et løft til minus 8,0 i juli.Indeksen skal speile stemningen i industrien i Midtvesten i USA.Til slutt falt de ledende indikatorene i USA 0,3 prosent i juni. Analytikerstanden forventet en nedgang på 0,1 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her!Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.