Oslo Børs opplever som ventet en positiv åpning som følge av oppturen i Asia tidligere tirsdag og høy oljepris. Etter 15 minutters handel er hovedindeksen opp 0,8 prosent til 433,18. Vi minner om årsbeste på 436,50 fra 19. mars, 0,8 prosent unna dagens notering. Brent-olje med levering i september handles nå for 113,82 dollar fatet, opp 0,2 prosent, mens oktober-kontrakten går for 111,92 dollar.Statoil stiger 0,7 prosent til 148,60 kroner. om et resultat etter skatt på 674 millioner kroner i 2. kvartal 2012, mot 134 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 592 millioner kroner.Analytiker Christian Frederik Lunde i Carnegie sier til Reuters at Aker Solutions er kjempesolid og leverer på grunn av høyere aktivitet i markedet enn tidligere trodd.- Estimatene vil bli økt, drevet av omsetningen. De har guidet på mellom 9 og 16 prosent topplinjevekst, mens de ligger på 33 prosent så langt i år. Aktiviteten i markedet er svært høy og Aker Solutions leverer stabile og solide marginer, sier han.Aker Solutions stiger 2,9 prosent til 98,80 kroner. I løpet av morgenen har aksjen vært oppe i 100,80 kroner, den høyeste noteringen på ett år. Hittil i år har Aker Solutions steget hele 57 prosent. og styret begjærer selskapet konkurs. Totalt anslås gjeldsforpliktelsene å være 1,2 milliarder kroner høyere enn verdiene i selskapet.REC har åpnet ned 0,6 prosent til 1,93 kroner. En meget svak utvikling i 2. kvartal 2012 ved Bergen Group Fosen fører til at konsernets tidligere kommuniserte resultatforventninger for skipsbyggingsdivisjonen ikke vil kunne nåes.Bergen Group faller 16,1 prosent til 6,29 kroner. En rekke selskaper har sluppet kvartalstall i løpet av morgenen. Vi nevner i fleng Eidesvik Offshore, American Shipping Company, Eitzen Chemical, Sølvtrans, Dockwise, Bakkafrost og Questerre. Eitzen Chemical er ned 11,1 prosent til åtte øre på sine tall.American Shipping løftes rundt 11 prosent til 3,10 kroner, men volumet er ikke all verden; 147.000 aksjer.Saken blir oppdatert.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og