KjøpLogg inn

Aker Solutions-rally, men resultatvarsel tynger

Aker Solutions stiger markant på kvartalstall, men et skuffende resultatvarsel sender aksje rett ned. (Oppdatert 09:17)

Publisert 14. aug. 2012 kl. 09.03
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.13
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 421 ord
AP Photo

Oslo Børs opplever som ventet en positiv åpning som følge av oppturen i Asia tidligere tirsdag og høy oljepris. Etter 15 minutters handel er hovedindeksen opp 0,8 prosent til 433,18. Vi minner om årsbeste på 436,50 fra 19. mars, 0,8 prosent unna dagens notering.Høy oljepris Brent-olje med levering i september handles nå for 113,82 dollar fatet, opp 0,2 prosent, mens oktober-kontrakten går for 111,92 dollar.Statoil stiger 0,7 prosent til 148,60 kroner.Sterke Aker Solutions-tall Aker Solutions meldte i morges om et resultat etter skatt på 674 millioner kroner i 2. kvartal 2012, mot 134 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 592 millioner kroner.Analytiker Christian Frederik Lunde i Carnegie sier til Reuters at Aker Solutions er kjempesolid og leverer på grunn av høyere aktivitet i markedet enn tidligere trodd.- Estimatene vil bli økt, drevet av omsetningen. De har guidet på mellom 9 og 16 prosent topplinjevekst, mens de ligger på 33 prosent så langt i år. Aktiviteten i markedet er svært høy og Aker Solutions leverer stabile og solide marginer, sier han.Aker Solutions stiger 2,9 prosent til 98,80 kroner. I løpet av morgenen har aksjen vært oppe i 100,80 kroner, den høyeste noteringen på ett år. Hittil i år har Aker Solutions steget hele 57 prosent.REC-konkurs i milliardklassen REC gir opp all videre finansiering av datterselskapet REC Wafer Norway og styret begjærer selskapet konkurs. Totalt anslås gjeldsforpliktelsene å være 1,2 milliarder kroner høyere enn verdiene i selskapet.REC har åpnet ned 0,6 prosent til 1,93 kroner.Resultatvarsel Bergen Group har sendt ut et resultatvarsel. En meget svak utvikling i 2. kvartal 2012 ved Bergen Group Fosen fører til at konsernets tidligere kommuniserte resultatforventninger for skipsbyggingsdivisjonen ikke vil kunne nåes.Bergen Group faller 16,1 prosent til 6,29 kroner.Resultatrush En rekke selskaper har sluppet kvartalstall i løpet av morgenen. Vi nevner i fleng Eidesvik Offshore, American Shipping Company, Eitzen Chemical, Sølvtrans, Dockwise, Bakkafrost og Questerre. Du finner fullstendig oversikt her. Eitzen Chemical er ned 11,1 prosent til åtte øre på sine tall.American Shipping løftes rundt 11 prosent til 3,10 kroner, men volumet er ikke all verden; 147.000 aksjer.Saken blir oppdatert.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen