Aksjekrakk, fire på rad og enda mer rally

Børsene i Asia-regionen stiger for fjerde dag på rad, og flere indekser legger kraftig på seg. For aksjerakett er det imidlertid en bekmørk dag.

Mann foran aksjekursskjerm i Japan - Foto: AP
Børs

Børsene i Asia-regionen opplever ny opptur torsdag og markedene har nå hevet seg fire dager på rad.Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index, som består av 70 prosent japanske aksjer, er opp 1 prosent. Fire aksjer er opp for hver eneste som faller.Indeksen er nå opp 3,5 prosent i løpet av de siste tre handelsdagene og er ved sine høyeste nivåer på tre måneder.Oppgangen torsdag kommer i kjølvannet av meget gode jobbtall fra Australia, og trass i at sentralbanken i Japan ikke varslet at de til iverksette nye tiltak for å få futt på økonomien.Samtidig viste tall fra Kina at konsumentprisene i landet steg svakere enn ventet for fjerde gang på rad.- Forventningene i markedet er nå at politikere globalt skal komme med nye stimuli, og dermed tør investorene å tro på bedring og et comeback for økonomiene verden over, uttaler Tomomi Yamashita hos Shinkin Asset Management Co.En av aksjene som bidrar til Asia-oppgang torsdag er den australske gruvegiganten Rio Tinto, som stiger 3,8 prosent på strålende kvartalstall.Den kinesiske bilprodusenten Geely Automobile Holdings Ltd. er opp 2,4 prosent mens Oki Electric Industry Co. - som er den beste aksjen blant Nikkei 225-papirene så langt i år - er ned hele 33 prosent.Indeksene I Japan stiger Nikkei 225 med 1,11 prosent til 8.979,35 mens den bredere Topix stiger 0,39 prosent. Hang Seng i Hong-Kong er opp 0,82 prosent.CSI 300 i Kina er opp 0,40 prosent, Shanghai Composite stiger 0,23 prosent mens Taiwan-børsen er opp 1,39 prosent.Kospi i Sør-Korea stiger 1,70 prosent, S&P/ASX 200 i Australia er opp 0,24 prosent mens NZX 50 på New Zealand daler 0,06 prosent.India-børsen er opp 0,31 prosent mens Strait Times i Singapore faller 0,50 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs