Aksjekrakk, fire på rad og enda mer rally

Børsene i Asia-regionen stiger for fjerde dag på rad, og flere indekser legger kraftig på seg. For aksjerakett er det imidlertid en bekmørk dag.

Publisert 9. aug. 2012 kl. 07.01
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.06
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 349 ord
Mann foran aksjekursskjerm i Japan - Foto: AP

Børsene i Asia-regionen opplever ny opptur torsdag og markedene har nå hevet seg fire dager på rad.Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index, som består av 70 prosent japanske aksjer, er opp 1 prosent. Fire aksjer er opp for hver eneste som faller.Indeksen er nå opp 3,5 prosent i løpet av de siste tre handelsdagene og er ved sine høyeste nivåer på tre måneder.Oppgangen torsdag kommer i kjølvannet av meget gode jobbtall fra Australia, og trass i at sentralbanken i Japan ikke varslet at de til iverksette nye tiltak for å få futt på økonomien.Samtidig viste tall fra Kina at konsumentprisene i landet steg svakere enn ventet for fjerde gang på rad.- Forventningene i markedet er nå at politikere globalt skal komme med nye stimuli, og dermed tør investorene å tro på bedring og et comeback for økonomiene verden over, uttaler Tomomi Yamashita hos Shinkin Asset Management Co.En av aksjene som bidrar til Asia-oppgang torsdag er den australske gruvegiganten Rio Tinto, som stiger 3,8 prosent på strålende kvartalstall.Den kinesiske bilprodusenten Geely Automobile Holdings Ltd. er opp 2,4 prosent mens Oki Electric Industry Co. - som er den beste aksjen blant Nikkei 225-papirene så langt i år - er ned hele 33 prosent.Indeksene I Japan stiger Nikkei 225 med 1,11 prosent til 8.979,35 mens den bredere Topix stiger 0,39 prosent. Hang Seng i Hong-Kong er opp 0,82 prosent.CSI 300 i Kina er opp 0,40 prosent, Shanghai Composite stiger 0,23 prosent mens Taiwan-børsen er opp 1,39 prosent.Kospi i Sør-Korea stiger 1,70 prosent, S&P/ASX 200 i Australia er opp 0,24 prosent mens NZX 50 på New Zealand daler 0,06 prosent.India-børsen er opp 0,31 prosent mens Strait Times i Singapore faller 0,50 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen