Aksjene som stiger på Oslo Børs

Oslo Børs stiger svakt i åpningen fredag. Investorene er avventende før dagens tale fra FED-sjef Ben Bernanke. (Oppdatert kl. 09.20)

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs stiger svakt i åpningen fredagEtter 20 minutters handel stå hovedindeksen i 431,73, opp 0,28 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 212 millioner kroner.Så langt i år er Oslo Børs styrket 12,20 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 16,71 prosent.Investorene er fredag spent på hva FED-sjef Ben Bernanke har å si i dagens tale i Jackson Hole. Mange håper på antydninger om at flere økonomiske lettelser er underveis.- Fredag dreier alt seg om Bernanke og Jackson Hole, sier markedsstrateg i Kingsview Financial, Matt Zeman, til The Wall Street Journal.Dagens gjest gjest i Økonominyhetene på HegnarTV er Bjørn Kjos. Han prater om Norwegians 10 års-jubileum.Oljeprisen Brent-oljen med levering i oktober stiger fredag morgen 0,17 prosent til 112,84 dollar fatet, mens WTI-oljen i øyeblikket omsettes for 94,80 dollar fatet, opp 0,19 prosent.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 113,13 dollar fatet ved børsslutt i Oslo.Særlig WTI-kontrakten falt ifølge TDN Finans torsdag, idet arbeiderned begynte å vende tilbake til oljeinsatllasjonen i Mexico-gulfen.- Olje gikk opp og ned svært raskt fordi USA var forberedt på orkanen. En orkan må være større enn Katrina for å få noen innvirkning. Vi får se hva Bernanke har å si, sier sjef for råvarenyhetsbrevet Barratt's Bulletin, Jonathan Barratt, ifølge nyhetsbyrået.Statoil stiger 0,82 prosent til 147,80 kroner.Snur minus til pluss Höegh LNG løftet både topp- og bunnlinjen i andre kvartal. Det sender aksjen opp 1,77 prosent til 46,00 kroner.Selskapet meldte om et resultat etter skatt på 0,59 millioner dollar i 2. kvartal 2012, mot minus 2,72 millioner dollar i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 32,34 millioner dollar, sammenlignet med 26,51 millioner dollar i 2. kvartal 2011.Her kan du se de andre selskapene som har lagt frem tall fredag!Styrker konsernledelsen Storebrand melder fredag at de nå styrker selskapets konsernledelse. Aksjen stiger 1,73 prosent til 24,07 kroner.Adm. direktør i Storebrand Livforsikring, Geir Holmgren, og adm. direktør i Storebrand Bank, Truls Nergaard, er to av de som skal inn i konsernets ledelse.I tillegg er Robin Kamark ansatt som ny konserndirektør for Salg, marked og forretningsutvikling og Heidi Skaaret er ansatt som ny konserndirektør for Stab og forretningsstøtte.BWO fortsetter ned BW Offshore la torsdag frem skuffende kvartalstall, som sendte aksjen ned 10,1 prosent. Fredag fortsetter den ned 3,52 prosent til 4,39 kroner.Selskapet meldte om et resultat etter skatt på minus 49,7 millioner dollar i 2. kvartal 2012, mot 3,4 millioner dollar i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på minus 41 millioner dollar.Vinnere og tapere Det er fredag morgen blandet stemning blant de mest omsatt aksjene på Oslo Børs. Seadrill stiger 0,63 prosent, DNB er opp 0,15 prosent og Subsea 7 styrkes 0,76 prosent.PGS, Norsk Hydro og Aker Solutions stiger henholdsvis 1,16, 0,41 og 0,58 prosent.RCCL faller derimot 0,57 prosent, Yara er ned 0,03 prosent og Telenor faller 0,29 prosent. Sevan Marine svekkes 0,56 prosent.Blant dagens hittil største tapere finner vi RomReal og Eitzen Chemical, mens Netconnect og I.M. Skaugen er blant aksjene som stiger mest.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs