Aksjene som stiger solid på Oslo Børs

Oslo Børs snur opp onsdag formiddag. Ferske nyheter sender en rekke aksjer solid opp.

Publisert 15. aug. 2012 kl. 11.30
Oppdatert 15. aug. 2012 klokken 11.30
Lesetid: 4 minutter
Artikkellengde er 865 ord
Oslo Børs - Foto: Scanpix

Oslo Børs snur opp onsdag formiddag.Rundt lunchtider står hovedindeksen i 434,21, opp 0,16 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 596 millioner kroner.Så langt i år har hovedindeksen steget 12,81 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 18,55 prosent.Oljeprisen Brent-oljen med levering i oktober opp opp 0,12 prosent til 112,28 dollar fatet, mens WTI-oljen i øyeblikket omsettes for 93,70 dollar fatet, ned 0,04 prosent.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 111,88 dollar fatet ved børsslutt tirsdag.Det ble i morges kjent at de amerikanske råoljelagrene vokste med 2,8 millioner fat til 367,1 millioner fat i uke 32.Statoil stiger 0,13 prosent til 148,70 kroner.Oppgrader Røkke-selskap En rekke meglerhus kommer med oppdateringer på Kjell Inge Røkkes Aker Solutions onsdag. En av dem er HSBC, som gjentar sin positive "overweight"-anbefaling på Aker Solutions. Kursmålet på 140 kroner står fast, melder TDN Finans."Hat-trick-fullført; mer av det samme, please", er tittelen på notatet. Det vises til at Aker Solutions har rapportert bedre tall enn ventet tre kvartaler på rad.Barclays Capital høyner sitt kursmål på aksjen, og det samme gjør Goldman Sachs. Nordea Markets nedgraderer derimot Aker Solutions fra "sterk kjøp" til "kjøp".Aker Solutions er nå den hittil mest omsatte aksjen på Oslo Børs, og stiger i øyeblikket 0,69 prosent til 102,20 kroner.Store endringer i Acta Acta Holding la onsdag morgen frem sine kvartalstall . I tillegg melder selskapet om store endringer innad i selskapet .Noen av grepene er at selskapet nå endrer navn til Agasti Holding og flytter hovedkontoret til Oslo. I tillegg ansettes tidligere First Securities-topp Jørgen Pleym Ulvness som viseadministrerende direktør i holdingselskapet og som ny leder for Agasti Capital Markets.Acta melder også at de nå har kjøpt et svensk selskap.Aksjen er opp 20,00 prosent til 1,20 kroner, og er dermed dagens hittil største vinner på Oslo Børs.Det norske skuffet Det norske oljeselskap la frem svært skuffende tall for andre kvartal. Det sender aksjen ned 1,23 prosent til 83,95 kroner.Selskapet meldte om et resultat etter skatt på minus 217,40 millioner kroner i 2. kvartal 2012, mot minus 42,16 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på minus 93,2 millioner kroner.Ifølge rapporten har selskapet inn i tredje kvartal også møtt på tekniske utfordringer under produksjonsboringen på Jette.- Vi har hatt problemer med å ferdigstille den første produksjonsbrønnen på Jette og må derfor endre brønndesign. Det er for tidlig å si hva dette kan bety for prosjektet, men selskapet opprettholder mål om produksjonsstart i første kvartal 2013, sier adm. direktør Erik Haugane.Knuste forventningene Biotek-selskapet Pronova Biopharma leverte derimot strålende tall for andre kvartal onsdag. Det sender aksjen opp XX prosent til XX kroner.Selskapet meldte om et resultat etter skatt på 71,24 millioner kroner i 2. kvartal 2012, mot 13,14 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 43,1 millioner kroner.Inntektene beløp seg til 445,80 millioner kroner, sammenlignet med 380,66 millioner kroner i 2. kvartal 2011. Analytikernes forventninger lå her på 431 millioner kroner.Solid fra lakseselskap Lakseprodusenten SalMar knuste analytikernes spådommer i andre kvartal.Selskapet meldte om et resultat etter skatt på 89,6 millioner kroner i 2. kvartal 2012, mot minus 156,2 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 31 millioner kroner.SalMar-aksjen stiger 4,48 prosent til 10,50 kroner på Oslo Børs.Resultatrush Også en rekke andre selskaper har levert tall onsdag morgen. Blant dem er Copeinca, Camposol, Akva Group, Cecon og Norse Energy. Se hele oversikten her.Copeinca faller 1,45 prosent, Akva Group er svekkes 4,17 og Camposol er ned 2,63 prosent. Norse Energy stiger derimot 1,28 prosent.Funcom stiger Spillaksjen stiger onsdag for andre dag på rad, og er i øyeblikket opp 9,42 prosent til 3,60 kroner. Fredag stupte aksjen hele 52,1 prosent, før den falt ytterligere 19,73 prosent mandag.Bakgrunnen for Funcom-krakket var at selskapet har kommet med en skuffende oppdatering om The Secret World. Selskapet er skuffet over en Metascore på 72 av 100.- Et spill som The Secret World, som ikke basert på et velkjent merke, er vanligvis avhengig av positiv presseomtale for å oppnå godt salg i starten, i tillegg til - men ikke begrenset til - andre faktorer som "word of mouth", gikk det frem av en børsmelding fredag morgen.Det er hittil omsatt Funcom-aksjer for 7,86 millioner kroner på Oslo Børs.Vinnere og tapere Det er positiv blant de mest omsatte aksjene på Oslo Børs onsdag morgen. DNB er opp 1,06 prosent, PGS stiger 0,17 prosent og Yara er opp 0,51 prosent. Seadrill og Subsea 7 stiger henholdsvis 0,21 og 0,75 prosent, mens EMGS styrkes hele 3,20 prosent.Norsk Hydro faller derimot 0,48 prosent, RCCL er ned 0,26 prosent og Storebrand faller 1,04 prosent.Blant dagens hittil største tapere finner vi Eitzen Chemical og Badger Explorer, mens Aker Philadelphia Shipyard og Netconnect er blant aksjene som stiger mest.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen