Aksjer rett til værs etter ferske nyheter

Oslo Børs faller i åpningen onsdag. To aksjer stiger kraftig på nyheter, mens oljeselskap senders rett ned etter skuffende kvartalstall. (Oppdatert kl. 09.24)

Publisert 15. aug. 2012 kl. 09.06
Oppdatert 15. aug. 2012 klokken 09.29
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 640 ord
Foto: AP

Oslo Børs faller i åpningen onsdag.Etter knappe 25 minutters handel står hovedindeksen i 432,47, ned 0,24 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 201 millioner kroner.Så langt i år har hovedindeksen steget 12,34 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 18,06 prosent.Oljeprisen Brent-oljen med levering i oktober faller 0,10 prosent til 112,04 dollar fatet, mens WTI-oljen i øyeblikket omsettes for 93,57 dollar fatet, ned 0,18 prosent.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 111,88 dollar fatet ved børsslutt tirsdag.Det ble i morges kjent at de amerikanske råoljelagrene vokste med 2,8 millioner fat til 367,1 millioner fat i uke 32.Statoil faller 0,07 prosent til 148,40 kroner.Det norske skuffet Det norske oljeselskap la onsdag morgen frem svært skuffende tall for andre kvartal. Det sender aksjen ned 3,18 prosent til 82,30 kroner.Selskapet meldte om et resultat etter skatt på minus 217,40 millioner kroner i 2. kvartal 2012, mot minus 42,16 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på minus 93,2 millioner kroner.Ifølge rapporten har selskapet inn i tredje kvartal også møtt på tekniske utfordringer under produksjonsboringen på Jette.- Vi har hatt problemer med å ferdigstille den første produksjonsbrønnen på Jette og må derfor endre brønndesign. Det er for tidlig å si hva dette kan bety for prosjektet, men selskapet opprettholder mål om produksjonsstart i første kvartal 2013, sier adm. direktør Erik Haugane.Knuste forventningene Biotek-selskapet Pronova Biopharma leverte derimot strålende tall for andre kvartal onsdag. Det sender aksjen opp hele 6,47 prosent til 10,70 kroner.Selskapet meldte om et resultat etter skatt på 71,24 millioner kroner i 2. kvartal 2012, mot 13,14 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 43,1 millioner kroner.Inntektene beløp seg til 445,80 millioner kroner, sammenlignet med 380,66 millioner kroner i 2. kvartal 2011. Analytikernes forventninger lå her på 431 millioner kroner.Store endringer i Acta Også Acta Holding la onsdag morgen frem sine kvartalstall . I tillegg melder selskapet om store endringer innad i selskapet .Noen av grepene er at selskapet nå endrer navn til Agasti Holding og flytter hovedkontoret til Oslo. I tillegg ansettes tidligere First Securities-topp Jørgen Pleym Ulvness som viseadministrerende direktør i holdingselskapet og som ny leder for Agasti Capital Markets.Acta melder også at de nå har kjøpt et svensk selskap.Acta-aksjen er opp 8,00 prosent til 1,08 kroner.Solid fra lakseselskap Lakseprodusenten SalMar knuste analytikernes spådommer i andre kvartal.Selskapet meldte om et resultat etter skatt på 89,6 millioner kroner i 2. kvartal 2012, mot minus 156,2 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 31 millioner kroner.SalMar-aksjen stiger 4,44 prosent til 32,90 kroner på Oslo Børs.Resultatrush Også en rekke andre selskaper har levert tall onsdag morgen. Blant dem er Copeinca, Camposol, Akva Group, Cecon og Norse Energy. Se hele oversikten her.Copeinca faller 0,72 prosent og Camposol er ned 2,63 prosent. De resterende aksjene er foreløpig uendret.Vinnere og tapere Det er blandet stemning blant de mest omsatte aksjene på Oslo Børs onsdag morgen. Aker Solutions stiger 0,69 prosent, EMGS er opp hele 3,85 prosent, DNB styrkes 0,38 prosent og Yara stiger 0,14 prosent.TGS faller derimot 3,31 prosent, PGS er ned 1,00 prosent og Subsea 7 faller 0,75 prosent. Seadrill svekkes 0,13 prosent, Telenor er ned 0,19 prosent og Norsk Hydro faller 0,44 prosent.Blant dagens hittil største tapere finner vi Badger Explorer og American Shipping Company, mens Netconnect og North Energy er blant aksjene som stiger mest.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen