Analytiker: Her er aksjene utrolig billig

Investeringdirektør i East Capital har tro på et russisk marked som han mener er svært lavt priset.

Publisert 11. aug. 2012 kl. 10.42
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 137 ord
Peter Elam Håkansson. Foto: Iván Kverm/Finansavisen

Partner og investeringsdirektør i East Capital, Peter Elam Håkansson, har tro på et russisk marked som er svært lavt priset, og som drives av sterk innenlandsk etterspørsel. Hans to største favoritter er oljeselskapene Lukoil og Surgut, skriver Finansavisen.- Surgut kontrolleres 90 prosent av ledelsen i selskapet. Likevel viser det seg at deres interesser stort sett er sammenfallende med minioritetsaksjonærenes. Vi forventer stabil produksjon for selskapet de neste tre årene og selskapet sitter på mye cash. Sterk dollar jevner også ut mye av effekten av lavere oljepriser, sier investeringsdirektøren til avisen.Håkansson trekker også frem Sberbank, som han mener tjener gode penger og har en sterk balanse, samt elektronikkjeden MVideo. Han påpeker at sistnevnte har levert både vekst og verdi til sine aksjonærer og er gjeldfritt med en kontantbeholdning på rundt 30 prosent av markedsverdien.Følg HegnarOnline på Facebook her!