Analytiker om aksje: "Simply the best..."

Nordea Markets og analytiker Kolbjørn Giskeødegård gir seg ende over Bakkafrost.

Publisert 15. aug. 2012 kl. 14.19
Oppdatert 15. aug. 2012 klokken 14.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 150 ord
Foto: Ivan Kverme / Finansavisen

Med tittelen "Simply the best, better than all the rest" er det ingen tvil om at Nordea Markets har latt seg overbevise av den færøyske lakseoppdretteren, Bakkafrost.Selskapet la i går frem tall for 2. kvartal - og hadde en EBIT pr kilo på over 7 kroner, og 2-3 kroner lavere driftskostnader pr kilo laks enn sine norske konkurrenter.- Q2-rapporten var bunnsolid. Med en total EBIT-margin på 7,8 kroner pr kilo, drevet av lave kostnader og ganske høye priser for storfisk, har Bakkafrost kuttet gjelden sin med hele 85 millioner danske kroner siden samme kvartal 2011, skriver analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets i en fersk oppdatering onsdag.- Ser en fremover venter vi høyere oppdrettskostnader drevet av høyere fôrpriser, men vi forventer også høyere salgspriser, kommenterer Giskeødegård.Meglerhuset opprettholder kursmål på 65 kroner og gjentar sin kjøpsanbefaling på lakseaksjen - Bakkafrost.Nå omsettes Bakkafrost for 43,70 kroner, opp 0,46 prosent på Oslo Børs.