Archer-skrell på børsen

John Fredriksen-dominerte Archer stuper etter fremleggelsen av rapporten for andre kvartal

John Fredriksen. Foto: Finansavisen
Børs

Det er små utslag på Oslo Børs onsdag. Det betyr ikke at det er en kjedelig dag. Flere selskaper utmerker seg positivt og negativt i kjølvannet av resultatfremleggelser.Klokken 11:17 er hovedindeksen opp 0,1 prosent til 433,30.Oljeprisen har svekket seg siden børsåpning. Da kostet Brent-olje med oktober-levering 112,40 dollar fatet, mens siste notering er 111,65 dollar, ned 0,8 prosent.Statoil handles for 147,70 kroner, ned 0,1 prosentJohn Fredriksens Frontline og Archer tok markedet på sengen med kvartalstall rett før åpning. Ifølge Oslo Børs' kalender skulle de to selskapene først i aksjon på fredag.Begge selskapene la frem svakere tall enn analytikerne hadde ventet. Frontline faller 4,4 prosent til 20,46 kroner, mens Archer er ned brutale 20,9 prosent til 9,30 kroner.Oljeserviceselskapet Archer skriver i rapporten for andre kvarta l at selskapet enten må generere en høyere EBITDA-vekst enn det som ventes internt eller forhandle frem en gunstig avtale med sine långivere for å overholde låneforpliktelser som utløper i tredje kvartal. En emisjon vurderes som ett av flere alternativer.Sevan Marine stiger 6,8 prosent til 15,70 kroner etter å ha snudd et skrekktap i fjor til overskudd i år Diagenic trenger trolig tilførsel av kapital i løpet av det neste året. Aksjen faller 9,1 prosent til 2,70 kroner.Tomra faller 0,6 prosent til 48,40 kroner til tross for melding om nye ordre i USA.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs