Asiatiske børser styrkes

Uttalelse fra Kinas statsminister er med på å løfte børsene i Asia torsdag.

Publisert 16. aug. 2012 kl. 06.47
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 210 ord
Trader i Asia - Foto: Scanpix

Etter nedtur i de asiatiske markedene onsdag, snur børsene opp i dag.Samleindeksen MSCI Asia Pacfic stiger i øyeblikket 0,4 prosent, med omtrent fem aksjer som stiger for hver tredje som faller.Kinas statsminister Wen Jiabao uttalte under en omvisning i Zhejiang-provinsen at bremsende inflasjon har gitt landet mer rom til å justere politikken.- Wens bemerkninger gir press, og det er en positiv katalysator for markedene. Statsministeren gjør sjelden slike direkte bemerkninger, men han vil kanskje å understreke at regjeringen ønsker å støtte økonomien med pengepolitikk, sier strateg i Mitsubishi UFJ Asset Management, Kiyoshi Ishigane, til Bloomberg News.I Japan stiger Nikkei 1,65 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 1,30 prosent. Hang Seng i Hong Kong stiger 0,28 prosent.Børsen i Taiwan stiger 0,59 prosent og S&P/ASX 200-indeksen i Australia styrkes 0,89 prosent. Kospi i Sør-Korea er derimot ned 0,01 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen