KjøpLogg inn

Bankene som kan tape stort på REC-konkursen

Tre banker kan tape stort etter konkursen i REC Wafer Norway.

Publisert 16. aug. 2012 kl. 09.14
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 120 ord
Foto: REC

Nordea, SpareBank 1 Nord-Norge og Fokus Bank kan bli de store taperne når RECs underleverandører skrur av lyset, skriver Finansavisen.SiC Processing er en av de virkelig store taperne i REC-konkursen. Selskapet har nærmere 700 millioner kroner i gjeld. Tyske Unicredit Leasing står bak finansieringen av det første Herøya-anlegget, mens Nordea har finansiert Herøya II og Glomfjord.Bodø Gruppen, som eies med 42 prosent av Sparebank 1 Nord-Norge Invest og 42 prosent av Gunnar Johansen, har igjen SiC Prosessing som eneste leietager, skriver avisen.Ekro Resirk, med rundt 150 millioner kroner i gjeld til Fokus Bank, er også usikker på egen fremtid.Mer om den økte risikoen for de tre bankene som følge av nedleggelsene og konkursen i REC Wafer Norway i torsdagens Finansavisen.