Biotek-aksje til værs på Oslo Børs

Oslo Børs faller svakt i åpningen mandag. Biotek-aksje stiger likevel kraftig etter ferske nyheter, mens spillaksje raser videre. (Oppdatert kl. 09.25)

Publisert 13. aug. 2012 kl. 09.02
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.11
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 712 ord
Foto: Selskapet

Oslo Børs faller svakt i åpningen mandag.Etter 25 minutters handel står hovedindeksen i 429,99, ned 0,07 prosent, og og det er hittil omsatt aksjer for 151 millioner kroner.Så langt i år er Oslo Børs styrket 11,72 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 17,40 prosent.Oljepris Brent-oljen med levering i september omsettes nå for 113,87 dollar fatet, opp 0,81 prosent, mens WTI-oljen stiger 0,56 prosent til 93,39 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 112,20 dollar fatet ved børsslutt fredag.Fredagens svekkelse kom ifølge The Wall Street Journal etter at Det internasjonale energibyrået (IEA) reduserte sitt estimat for oljeetterspørselen i 2013 med 20 prosent, melder TDN Finans.Ifølge avisen bidrar likevel økende spenning i Syria til et press oppover i oljeprisene. Landet er en liten oljeprodusent, men Iran er en betydelig støttespiller for den syriske presidenten Bashar Assad.I tillegg styrkes oljeprisen av forventninger om at amerikanske nøkkeltall mandag vil vise at detaljhandelen i USA i juli steg for første gang på fire måneder.- USA er helt klart i en gjeninnhentingsfase. Oppgangen over toppnoteringen på nesten 93 dollar pr fat, som vi så i midten av juli, har løftet oss over i et høyere prisbånd. Vi venter å teste 98 dollar ganske snart, i løpet av den kommende uken, eller de kommende to ukene, sier sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, Michael McCarthy, til Bloomberg News, ifølge TDN Finans.Statoil faller 0,20 prosent 148,20 kroner.Gode nyheter Bionor Pharma stiger mandag morgen 5,34 prosent til 3,55 kroner etter at selskapet i morges kom med gode nyheter.Selskapet meldte at deres søknad om gjennomføring av en placebo-kontrollert, klinisk studie med Vacc-4x i kombinasjon med Celgenes Revlimid nå er godkjent av de tyske, helseregulatoriske myndigheter.Studien vil bli gjennomført ved fire ulike klinikker i Tyskland, og inkludere hiv-pasienter som ikke gjenoppretter et normalt antall CD4 T-celler til tross for behandling med konvensjonelle hiv-medisiner.Røde tall fra Røkke Kjell Inge Røkkes Aker BioMarine la mandag morgen frem knallrøde tall . Aksjen stiger likevel 3,16 prosent til 0,98 kroner.Selskapet meldte om et resultat etter skatt på minus 26 millioner kroner i 2. kvartal 2012, mot minus 9 millioner kroner i samme periode året før.På den positive siden melder Aker Biomarine også at de løfter sin salgsprognose for krillolje i 2012 og vurderer å øke produksjonskapasiteten betydelig.Raser videre Nedturen fortsetter for Funcom mandag, og aksjen er nå ned12,00 prosent til 3,30 kroner. Fredag stupte aksjen ikke mindre enn 52,1 prosent til 3,75 kroner.Bakgrunnen for Funcom-krakket er at selskapet har kommet med en skuffende oppdatering om The Secret World. Selskapet er "naturligvis skuffet" over en Metascore på 72 av 100.- Et spill som The Secret World, som ikke basert på et velkjent merke, er vanligvis avhengig av positiv presseomtale for å oppnå godt salg i starten, i tillegg til - men ikke begrenset til - andre faktorer som "word of mouth", gikk det frem av en børsmelding fredag morgen.Carnegie-analytiker Espen Torgersen uttalte lørdag til Finansavisen at han tror spillaksjen antageligvis er ferdig på Oslo Børs etter floppen.- Nå er det helt klart at selskapet går inn i en restruktureringsfase, og aksjen vil være død på Oslo Børs i overskuelig fremtid som jeg ser det. Antageligvis er aksjen ferdig på Oslo Børs, sa Torgersen.Styrket produksjonen InterOil Exploration & Production meldte mandag morgen at de i juli i snitt hadde en nettoproduksjon på 4.433 fat olje per dag.I måneden før var nettoproduksjonen i gjennomsnitt på 4.411 fat per dag.InterOil-aksjen faller 3,61 prosent til 9,35 kroner.Vinnere og tapere Det er mye rødt blant de mest omsatte på Oslo Børs mandag morgen. Unntaket er Telenor som stiger 0,19 prosent.Seadrill faller 0,13 prosent, Subsea 7 er ned 0,52 prosent og Yara faller 0,10 prosent. Aker Solutions er ned 0,05 prosent og DNB svekkes 0,08 prosent.Blant dagens hittil største tapere finner vi NattoPharma og Idex, mens Aker Philadelphia Shipyard og Eitzen Chemicals er blant aksjene som stiger mest.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen