Blodrød mygg dobler seg - gigant kraftig opp

Oslo Børs starter forholdsvis friskt torsdag, og det er en av de største selskapene som virkelig drar lasset. Utbombet mygg dobler seg, mens Funcom går på ny smell.

Publisert 9. aug. 2012 kl. 09.15
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.07
Lesetid: 4 minutter
Artikkellengde er 841 ord
Foto: Berit Roald / Scanpix

Hovedindeksen ved Oslo Børs stiger fra start torsdag og akkurat nå er man opp 0,60 prosent til 430,40.Det er så langt torsdag omsatt aksjer og egenkapitalbevis på børsen for 227 millioner kroner.Så langt i år er hovedindeksen opp 11,81 prosent, mens man det siste året er opp 23,67 prosent.Subsea 7, Noreco, og Eitzen Chemical er blant aksjene i fokus så langt. Alle de tre er høyt oppe på vinnerlisten - de to første etter å ha presentert ferske kvartalstall.Funcom fortsetter nedturen fra onsdag og er ned 4 prosent til 7,17 kroner. Aksjen er nå ned 64 prosent det siste halve året. Børsene i USA steg for fjerde dag på rad onsdag, men utslagene denne gang var ikke all verden. Dow Jones hevet seg 0,05 prosent til 13.175,64 poeng mens S&P 500 endte opp 0,06 prosent.Børsene i Asia-regionen fulgte opp og har nå steget fire handelsdagen på rad. Nikkei 225 endte opp 1,10 prosent, mens Hang Seng i Hong-Kong la på seg 1,02 prosent.Netfonds Bank skrev torsdag morgen at de trodde Oslo Børs' hovedindeks kom til å åpne noe opp.- Vi tror Oslo Børs åpner opp 0,53 prosent i dag, til 430,1 poeng. De asiatiske børsene er opp i morgentimene. Oppgangen skyldes positive inflasjonstall fra Kina. Det ligger nå i kortene at kinesiske myndigheter kommer til å kutte styringsrenten ytterligere. Dette vil i så tilfelle gi positive effekter på den globale veksten og dernest aksjemarkedene, het det fra Netfonds.Opp og ned på Oslo Børs Blant de aksjene som stiger mest akkurat nå finner man blant annet Eitzen Chemical som er opp 100 prosent til 0,10 kroner. Aksjen er imidlertid ned 72 prosent det siste året.Selskapet meldte i morgentimene at de har inngått en intensjonsavtale om refinansieringen av selskapets bankgjeld. I en børsmelding fra selskapet beskrives avtalen som en viktig milepæl.Aker Philadelphia Shipyard stiger 8 prosent til 4,59 kroner.Børsgiganten Subsea 7 la frem tall i morgentimene og får bra betalt for rapporten. Aksjen er opp 6,38 prosent til 136,70 kroner.Selskapet meldte om et resultat etter skatt på 410,9 millioner dollar i 2. kvartal 2012, mot 118 millioner dollar i samme periode året før.Ifølge SME Direkt var det ventet et resultat på 297 millioner dollar.Resultat per aksje ble 0,52 dollar, mot 0,32 dollar ved samme korsvei i fjor. Her var det ventet et resultat på 0,84 dollar per aksje.Resultatet før skatt ble 503,9 millioner dollar, sammenlignet med 189,7 millioner dollar året før. Snittforventningene til analytikerne tilsa et resultat før skatt på 409 millioner dollar.Av andre aksjer som stiger finner man Noreco, som også la frem tall torsdag , Ekornes, Q-Free, Protector Forsikring, NattoPharma og Northland Resources (også ferske Q2-tall torsdag).Blant de store som stiger friskt, utenom Subsea 7, finner man Orkla, Aker Solutions, EMGS og Storebrand.Statoil er så langt opp 0,33 prosent til 148,20 kroner mens Yara er opp 0,70 prosent. DNB stiger 0,54 prosent.Blant de aksjene som faller mest akkurat nå finner man blant annet American Shipping Company, som er ned 10 prosent til 2,52 kroner. Tide faller 5,88 prosent til 16 kroner.Eitzen Maritime Services faller 2,04 prosent til 0,96 kroner, Aker Seafoods er ned 1,38 prosent til 7,10 kroner mens Clavis Pharma er ned 1,30 prosent til 56,75 kroner.Videre er det også nedgang for Wentworth Resources, AGR Group, Morpol, Norse Energy og Avocet Mining.Blant de store og mest omsatte er det mest fall for DNB, RCCL og Funcom.Omsetningen blant mange av vinnerne og taperne er til nå meget begrenset.Subsea 7, Statoil og Seadrill er akkurat nå de mest omsatte aksjene på børsen.Oljeprisen holder seg høyOljeprisen stiger forsiktig torsdag morgen og er noe lavere enn da Oslo Børs stengte onsdag.Brent for levering i september omsettes nå til 112,42 dollar, opp 0,25 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er opp 0,30 prosent til 93,63 dollar.Da siste aksje ble omsatt på Oslo Børs tirsdag kostet brentoljen rundt 113 dollar fatet.Forventninger om ytterligere stimuli fra Kina veies av markedsaktører nå opp mot tegn til svakere oljeetterspørsel i USA, skriver Bloomberg og TDN Finans.Ifølge offisielle tall fra DOE i USA onsdag falt petroleumsforbruket i landet med 1,1 prosent per dag i forrige uke og dette skal være den første nedgangen på fire uker.Samtidig ble inflasjonen i Kina redusert for fjerde måned på rad.- Etterspørselen er svakere i USA. Oljeprisene har hatt en meget solid periode. I dag er alle øyne rettet mot kinesiske nøkkeltall, sier Jonathan Barratt, sjef for råvarenyhetsbrevet Barratt's Bulletin.Oljelagrene i USA falt med 3,7 millioner at i forrige uke mot et ventet fall på 1,6 millioner fat.Ifølge Wall Street Journal har nå Iran fått stabilisert sin oljeeksport, trass i sanksjonene mot landet. Dette gjøres ved hjelp av meget attraktive priser.Det kan etter hvert bli aktuelt med enda strengere sanksjoner mot landet.Mer om det som skjer på Oslo Børs her. Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.