Børsrallyet over i Asia

Investorene savner action, og sender Asia-børsene ned fredag. Tungvekter tynger i Tokyo. Følg utviklingen her.

Publisert 10. aug. 2012 kl. 06.17
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.08
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 446 ord
Kinesisk investor. Foto: AP

Etter fire dager med oppgang, peker pilene ned for Asia-børsene fredag.Venter på sentrabankene Investorene venter nå på at sentralbankene skal ta grep for å motvirke den svake veksten og den europeiske statsgjeldskrisen. Det er forventningene til nettopp dette som har trigget de siste dagers oppgang.- Markedet kommer bare til å drive inntil noe konkret hender - det er som å se maling tørke. Ingenting er avklart i Europa, og vi venter fortsatt på om Fed kommer til å gjøre noe.- Handelen vil trolig forløpe som nå resten av sommeren, sier Alan Valdes, direktør i DME Securities, til CNBC.Tungt på Tokyo-børsen Samleindeksen FTSE CNBC Asia 100 trekker ned 0,4 prosent.Ser vi på de enkelte markedene, faller Nikkei 0,9 prosent, mens den bredere Topix-indeksen går tilbake 0,74 prosent.I Hong Kong er Hang Seng ned 0,73 prosent, mens vi i Fastlands-Kina ser Shanghai Composite-indeksen ned drøye 0,1 prosent. "Large cap"-indeksen CSI 300 faller 0,3 prosent.I Seoul er Kospi-indeksen uendret, mens Taiwan- og Singapore-børsen faller 0,1 prosent. Australia-børsen trekker ned 0,6 prosent. Her ser investorene etter sentralbankens kvartalsvise, pengepolitiske rapport.Olympus, Li & Fung ser rødt Blant enkeltaksjer merker vi oss Olympus, som er ned over 5 prosent på Tokyo-børsen.Presset på selskapet for å gjøre en kapitalutvidelse stiger etter et fall i driftsresultatet i april-juni, sammenlignet med samme periode i fjor. Egenkapitalen i Olympus er nå nede 2,2 prosent av totale eiendeler, og derfor langt under 20 prosent-andelen som anses som finansielt stabil.I Hong Kong trekker Li & Fung ned nesten 20 prosent etter at selskapet la frem et driftsresultat over 20 prosent lavere enn i 2. kvartal i fjor. Iølge CNBC har flere meglerhus reagert med å nedgradere aksjen.Jobbtall oppmuntret Sesongjusterte tall fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet viste torsdag at antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) var opp 6.000 til 361.000 per 4. august.Det var på forhånd ventet at tallet ville bli 370.000.Fire ukers glidende gjennomsnitt steg 2.250 til 368.250 personer.Videre endte den amerikanske handelsbalansen på minus 42,9 milliarder dollar i juni, mot ventet et underskudd på 47,5 milliarder dollar.Den amerikanske eksporten steg 0,9 prosent, mens importen falt 1,5 prosent.Til slutt kom engroslagrene i USA inn på et 0,2 prosent fall fra mai til juni , mens de ifølge Reuters var ventet å legge på seg 0,3 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen