Denne aksjen løfter Oslo Børs

Oslo Børs stiger torsdag formiddag, og det er spesielt én aksje som drar opp stemningen.

Publisert 9. aug. 2012 kl. 12.04
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.07
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 750 ord
Foto: AP

Det er positiv stemning på Oslo Børs torsdag.Rundt lunchtider står hovedindeksen i 430,78, opp 0,68 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 1,23 milliarder dollar.Så langt i år er Oslo Børs opp 1,90 prosent, mens den de siste tolv månedene har steget 25,08 prosent.Børsene i USA steg for fjerde dag på rad onsdag, men utslagene denne gang var ikke all verden. Dow Jones hevet seg 0,05 prosent til 13.175,64 poeng mens S&P 500 endte opp 0,06 prosent.Børsene i Asia-regionen fulgte opp og har nå steget fire handelsdagen på rad. Nikkei 225 endte opp 1,10 prosent, mens Hang Seng i Hong-Kong la på seg 1,02 prosent.Oljeprisen Brent-oljen med levering i september er i øyeblikket opp 0,48 prosent til 112,68 dollar fatet, mens WTI-oljen styrkes 0,43 prosent til 93,75 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 112,62 dollar fatet ved børsslutt onsdag.Forventninger om ytterligere stimuli fra Kina veies av markedsaktører nå opp mot tegn til svakere oljeetterspørsel i USA, skriver Bloomberg og TDN Finans.Ifølge offisielle tall fra DOE i USA onsdag falt petroleumsforbruket i landet med 1,1 prosent per dag i forrige uke og dette skal være den første nedgangen på fire uker. Samtidig ble inflasjonen i Kina redusert for fjerde måned på rad.- Etterspørselen er svakere i USA. Oljeprisene har hatt en meget solid periode. I dag er alle øyne rettet mot kinesiske nøkkeltall, sier Jonathan Barratt, sjef for råvarenyhetsbrevet Barratt's Bulletin.Statoil stiger 0,13 prosent til 147,80 kroner.Kraftig opp på tall Subsea 7 stiger torsdag hele 5,91 prosent til 136,10 kroner etter at selskapet i morges la frem strålende tall for andre kvartal .Selskapet meldte om et resultat etter skatt på 410,9 millioner dollar i 2. kvartal 2012, mot 118 millioner dollar i samme periode året før. Ifølge SME Direkt var det ventet et resultat på 297 millioner dollar.Ifølge Handelsbanken Capital Markets var rapporten stort sett som ventet. Dagens kursoppgang skyldes bekreftelsen på det gode markedet samt at selskapet venter en EBITDA for 2012 på linje med konsensus, mener meglerhuset.- Andre kvartal var betydelig bedre enn ventet og rapporten gir en bekreftelse på at selskapet, i tråd med konkurrentene, tror på sterk ordreinngang i andre halvår. De sier også at de tror at 2012-konsensus ligger riktig, sier analytiker Daniel Råvik til TDN Finans.Subsea 7-oppgangen er også med på å løfte en rekke andre oljeservice-aksjer. Seadrill er opp 0,89 prosent, PG stiger 0,62 prosent, mens TGS styrkes 0,46 prosent.Flere kvartalstall Også Northland Resources la frem tall torsdag morgen. Rapporten var ikke akkurat spekket av gode nyheter , men aksjen stiger likevel 2,05 prosent til 5,47 kroner.Noreco satt igjen med røde tall i andre kvartal , men selskapet mener imidlertid at de er i rute. Aksjen stiger 3,07 prosent til 5,03 kroner.Også Vizrt og SpareBank 1 SR-Bank har lagt frem tall torsdag.Skal refinansiere Aksjen som styrkes desidert mest torsdag er Eitzen Chemical. Selskapet meldte i morges at de har inngått en intensjonsavtale om å refinansiere sin bankgjeld.Avtalen er inngått med de største bankene i rederiets banksyndikat, og i børsmeldingen fra selskapet beskrives avtalen som en viktig milepæl.Aksjen stiger hele 80,00 prosent til 0,09 kroner.Svakt opp Aksjekursen til spillaksjen Funcom har siden lanseringen av "The Secret World" i begynnelsen av juli mer enn halvert seg. Etter onsdagens kraftige nedtur, er aksjen opp svake 0,27 prosent til 7,48 kroner torsdag.Fredagen kommer en etterlengtet oppdatering fra selskapet om hvordan det har gått med det nye spillet, og to uker senere kommer kvartalstallene. Det store spørsmålet har vært hvordan oppslutningen rundt spillet har vært og hva dette betyr rent økonomisk.- Mye tyder på at markedskursen har vært riktig. Hvis ikke hadde vel selskapet kommet med informasjon tidligere, sier Espen Torgersen, analytiker i Carnegie, til DN torsdag.Vinnere og tapere Det er lite rødt blant de mest omsatte på Oslo Børs torsdag formiddag. Unntakene er DNB som faller 0,31 prosent og =rkla som er ned 0,12 prosent.Yara stiger 2,08 prosent, Telenor er opp 0,58 prosent, Norsk Hydro styrkes 0,04 prosent og Aker Solutions er opp 0,21 prosent.Blant dagen hittil største vinnere finner vi Nexus og Green Reefers, mens Domstein og SAS er blant aksjene som faller mest.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen