Det norske oljeselskap risikerer skattesmell

Oljeselskapet Det norske, hvor Kjell Inge Røkke eier i underkant av 50 prosent, risikerer skattesmell for 2009 og 2010 etter bokettersyn.

Publisert 16. aug. 2012 kl. 05.36
Oppdatert 16. aug. 2012 klokken 06.23
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 148 ord
Erik Haugane - Foto: Scanpix

Oljeskattekontoret vil endre Det norskes ligning for inntektsårene 2009 og 2010 etter et bokettersyn i vår, skriver Dagens Næringsliv.Saken knytter seg til en leiekontrakt for utleie av riggen Aker Barents. Riggselskapet Aker Drilling leide boreriggen til Det norske. Røkkes børsnoterte investeringsselskap Aker var hovedeier i både riggselskapet og oljeselskapet i den aktuelle perioden.Størrelsen på kravet er ukjent, og kommunikasjonsdirektør Torgeir Anda i Det norske ønsker ikke å tallfeste noe. Men han forteller at selskapet bestrider Oljeskattekontorets varsel. I løpet av året kommer selskapet til å informere markedet, sier han videre.Det norske har i løpet av 2009 og 2010 mottatt 4,4 milliarder kroner i letestøtte fra staten. Dette har vært mulig som følge av en gunstig ordning som gir små leteselskaper refusjon for letekostnader. Staten dekker 78 prosent av letekostnadene inntil selskapet går med overskudd. Hensikten med ordningen er å stimulere til økt leting og mangfold på norsk sokkel.