Det norske oljeselskap skuffer stort

Det norske oljeselskaps underskudd var i andre kvartal langt høyere enn analytikerne hadde spådd.

Publisert 15. aug. 2012 kl. 07.20
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.15
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 313 ord
Erik Haugane - Foto: Scanpix

Det norske oljeselskap melder om et resultat etter skatt på minus 217,40 millioner kroner i 2. kvartal 2012, mot minus 42,16 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på minus 93,2 millioner kroner.Resultat per aksje ble minus 1,70 kroner, mot minus 0,38 kroner ved samme korsvei i fjor. Her var det ventet et resultat på minus 0,73 kroner per aksje.Resultatet før skatt ble minus 593,96 millioner kroner, sammenlignet med minus 259,61 millioner kroner året før. Snittforventningene til analytikerne tilsa et resultat før skatt på minus 385 millioner kroner.Driftsresultatet ble minus 570,89 millioner kroner, mot minus 207,85 millioner kroner året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på minus 381 millioner kroner.Selskapet hadde en positiv kontantstrøm fra driften på 360 millioner kroner sammenlignet med -237,5 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Selskapet hadde likvider for 1,1 milliarder kroner ved utgangen av kvartalet, opp fra 766,5 millioner kroner på samme tid i fjor og 841,6 millioner kroner ved årsskiftet.Som følge av skattereglene for leteselskaper på norsk sokkel har selskapet tilgode store beløp i skatt. 1,1 milliarder kroner ventes inn på konto i desember mens 560,1 millioner kroner ventes inn på konto i desember neste år.Driftsinntektene beløp seg til 69,60 millioner kroner, sammenlignet med 96,29 millioner kroner i 2. kvartal 2011. Analytikernes forventninger lå her på 60,6 millioner kroner.Tekniske utfordringer Inn i tredje kvartal har Det norske møtt på tekniske utfordringer under produksjonsboringen på Jette, melder selskapet i rapporten.- Vi har hatt problemer med å ferdigstille den første produksjonsbrønnen på Jette og må derfor endre brønndesign. Det er for tidlig å si hva dette kan bety for prosjektet, men selskapet opprettholder mål om produksjonsstart i første kvartal 2013. Samtidig har vi god fremdrift i Draupne, og konstaterer at utviklingen av Johan Sverdrup-funnet går etter planen, sier adm. direktør Erik Haugane.Her er rapporten og presentasjonen .Følg HegnarOnline på Facebook her!