Dette kan påvirke utviklingen på børsene torsdag

Det kommer en rekke nøkkeltall fra Europa og USA som kan påvirke utviklingen på børsene torsdag

Illustrasjonsfoto: AP Photo
Børs

Torsdag kommer det en rekke interessante nøkkeltall som kan påvirke utviklingen på børsene.Arbeidsledigheten i Tyskland og eurosonen kan komme til å bety noe. I tillegg kommer det en hel rekke forventningstall fra både eurosonen, Italia og Storbritannia.Det er forventingsindekser både for generell business, forbruk, industri og tjenester.Consumer confidence i eurosonen er ventet å komme inn uendret på -24,6 og det samme gjelder den generelle tillitsindikatoren for business, på -1,3.Om det blir de store utslagene gjenstår å se, men om de kommer inn mye dårligere vil det kunne få følger.I Spania kommer foreløpige KPI for august mens italiensk business confidence er ventet å falle svakt fra 87,1 til 86,8 i følge vår makrokalenderDet kommer også noen nøkkeltall fra USA, som jobless claims, personlige inntekter og personlig forbruk, men fremdeles vil det være resultatet av sentralbanksjefenes møte i Jackson Hole som alle venter på denne uken. Og fra det kommer det neppe noen signaler før fredag.Oljeprisen litt oppBrent-oljen for levering i oktober falt onsdag under 112 dollar, men hentet seg inn igjen og torsdag morgen er den opp 0,27 prosent til 112,85 dollar.Det er bra for olje- og oljeservice på Oslo Børs, og den norske børsen generelt.Flatt i New York - fall i Asia Børsene i Asia faller torsdag morgen. Årsaken er uro blant investorene om at sentralbanksjef Ben Bernanke ikke vil annonsere flere økonomiske lettelser på møtet i Jackson Hole i Wyoming fredag.Litt den samme stemningen preget handelen i New York onsdag.Investorene trakk på skuldrene av oppjusteringen av BNP-veksten fra 1,5 til 1,7 prosent og økningen i pending home sales på 2,4 prosent.At Beige Book omtalte utviklingen i den amerikanske økonomien i positive ordelag var det heller ikke mange som brydde seg så mye om, og oppgangen ble syltynn.Dow Jones steg marginale 0,03 prosent til 13.107,48 mens S&P 500 steg 0,08 prosent til 1.410,49. Nasdaq steg 0,13 prosent til 3.081,19.For hver 3 aksje som steg var det to som falt på NYSE og på Nasdaq var forholdet hakket bedre.Det var blandet i tech og Apple falt 0,2 prosent til 673,47 dollar mens Google steg 1,59 prosent og Microsoft endte nesten uendret, opp 0,07 prosent.Bank og finans var svakt opp mens solaksjer fikk mer juling. Gullprisen falt over 10 dollar til 1.658,7 dollar.Den amerikanske 10-års renten seg til 1,66 prosent mens dollar styrket seg en smule.Les hele USA-kommentaren Syltynn oppgang i New York Les også Fredriksen-ras på børsenResultater:BW Offshore: 2.kv (07:30), Shippingklubben (09:00), Webcast Jinhui:2.kv, webcast (10:30) AGR Group Imarex Nexus Fairstar Heavy Transport Netconnect Namsos TrafikkselskapØkonomiske nøkkeltall:Japan, Detaljhandel, juli Spania (09:00), Foreløpig KPI, augustTyskland (09:55), Arbeidsledighet, august ØMU (10:00), Endelig forbrukertillit, august ØMU (10:00), Economic confidence, august Italia (11:00), Industritillit, august Irland (12:00), Boligpriser, juli Norge (14:00), Forventingsundersøkelse for 3.kv USA (14:30), Privat inntekt, juli USA (14:30), Kjerne-PCE, juli USA (14:30), Jobless ClaimsNorske nøkkeltall:SSB: Statsregnskapets inntekter og utgifter, kl. 10.00 SSB: Informasjonssektoren, økonomiske strukturer, kl. 10.00 SSB: Landsskogtakseringen, kl. 10.00 SSB: Innvandrere, etter innvandringsgrunn, kl. 10.00 SSB: Bygge- og anleggsvirksomhet, ordrestatistikk, kl. 10.00Kilder: TDN Finans, Reuters, Oslo Børs og Statistisk sentralbyrå (SSB)

Nyheter
Næringsliv