Dette vil påvirke Oslo Børs fredag

Det var usikkert på børsene på Wall Street torsdag, og Asia-børsene faller videre fredag. Se hva som vil påvirke Oslo Børs her!

Oslo Børs. Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs har lagt bak seg en svak torsdag. Det var spesielt mot slutten av dagen det for alvor gikk nedover. Hovedindeksen endte ned 1,2 prosent til 430,54.Det ble bare omsatt verdipapirer for om lag 2,5 milliarder kroner. Vi merker oss at Golar LNG, som hadde sin siste dag på Oslo Børs, stod for 462 millioner kroner av omsetningen. Aksjen falt 3,6 prosent til 228,50 kroner. Les mer hva som skjer med Golar-aksjen herSå langt i år er Oslo Børs styrket 12 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 17 prosent.Statoil endte ned 1,2 prosent til 146,60 kroner. Archer falt etter tall ned 2,5 prosent til 9,95 kroner, mens Sevan Marine steg ytterligere 5,4 prosent til 17,70 kroner.Usikkert på Wall Street Investorene ser mot den amerikanske sentralbanksjefen, Ben Bernankes møte fredag. Stadig flere tviler på om det kommer signal om pengepolitiske tiltak.Usikkerheten førte uansett til at børsene i New York trakk nedover og Dow Jones falt 0,81 prosent til 13.000,71. S&P 500 falt 0,78 prosent til 1.399,49 og Nasdaq falt 1,05 prosent til 3.048,71.For hver andre aksje som steg var det mer enn fem som falt på NYSE og på Nasdaq falt tre aksjer for hver som steg.Tech-aksjene hadde den dårlig dag og Apple falt 1,43 prosent til 663,87 dollar mens Google falt 0,92 prosent og Intel falt 1,61 prosent.Microsoft endte ned 1,08 prosent mens Oracle falt 1,01 prosent og Facebook var nesten uendret, ned 0,06 prosent til 19,09 dollar. IBM endte ned 0,88 prosent.Pandora Media steg 14,29 prosent på nullresultat som var bedre enn ventet. Det som imidlertid overrasket investorene var økningen i mobilannonseringen, som steg med hele 87 prosent.Se hvordan det gikk med de norske aksjene i USA og Canada.Børsfall i Asia Børsene i Asia fortsetter ned fredag. I Kina avlsutter børsene i dag fjerde måned på rad med fall. Det skjer for første gang på åtte år, og investorer etterlyser nå tiltak fra myndighetene.- Gitt den svake økonomien er det ikke sannsynlig at selskapenes inntjening vil få en stor oppsving i andre halvdel av året. Regjeringen kan gå inn for å øke tilliten i markedet gjennom tiltak som for eksempel oppmuntrende tilbakekjøp av aksjer, investeringssjef i Jingxi Investment Management, Wang Zheng, til Bloomberg News.Shanghai Composites faller fredag 0,1 prosent, og er nå på det laveste nivået siden februar 2009. Indeksen har hittil denne måneden falt 2,5 prosent.Hang Seng i Hong Kong er i øyeblikket ned 0,31 prosent.OljeprisenNå omsettes et fat Brent-olje med oktober-levering for 112,75 dollar, ned 0,15 prosent. Det er knappe 21 cent mer enn ved børsslutt torsdag.Netfonds Bank tror Oslo Børs åpner flatt:- Vi tror de europeiske børsene åpner som følger i dag; Oslo børs (OSEBX) relativt flatt, Stockholmsbørsen (OMXS30) relativt flatt, Københavns fondsbørs (OMXC20) relativt flatt, Frankfurt børsen (DAX30) relativt flatt, London børsen (FTSE100) relativt flatt og Paris børsen (CAC40) relativt flatt. Kl 16 skal Bernanke holde åpningstalen i det årlige sentralbank symposiet i Jackson Hole. De fleste investorer mener dette er ukens høydepunkt. Vi deriomt er ikke like opptatt av hva den amerikanske sentralbanksjefen skal si, da vi mener det er adskillig viktigere å forholde seg til den europeiske sentralbanken og det de kommer til å si på sitt neste møte torsdag i nest uke. Det slippes tre viktige nøkkeltall fra USA i dag; Chicago PMI (15:45), Consumer Sentiment (15:55) og Factory Orders (16:00)Dette skjer i dag:Resultat:Norwegian Car Carriers: Resultat per 2. kvartal kl. 10.00, ShippingklubbenThe Scottish Salmon Company: Resultat per 2. kvartal kl. 10.00, telefonkonferanse og webcastColor Group: Resultat per 2. kvartalGyldendal: Resultat per 2. kvartalHöegh LNG: Resultat per 2. kvartalNetconnect: Resultat per 2. kvartalRepant: Resultat per 2. kvartalSolvang: Resultat per 2. kvartalMakro:Japan: Arbeidsledighet, juliJapan: KPI for Tokyo-området, augustJapan: Foreløpig industriproduksjon, juliKina: Ledende indeks, juliIndia: BNP, 2.kvHellas: Detaljhandel, juniSpania: Budsjettbalanse, juliTyskland: Detaljhandel, juli, kl. 08.00Spania: Detaljhandel, juli, kl. 09.00Norge: Detaljhandel, juli, kl. 10.00Norge: Byggeareal, juli, kl. 10.00Norge: NAV-ledighet, august, kl. 10.00Norge: Valutakjøp, september, kl. 10.00Italia: Arbeidsledighet, 2.kv, kl. 10.00ØMU: KPI-estimat, august, kl. 11.00ØMU: Arbeidsledighetsrate, juli, kl. 11.00Italia: Foreløpig KPI, august, kl. 11.00USA: Chicago PMI, august, kl. 15.45USA: Endelig Michigan Confidence, kl. 15.55USA: Industriordre, juli, kl. 16.00Annet:ONS: Oljemesse i Stavanger 4. dagSSB: Overnattinger, kl. 10.00SSB: Statistiske analyser 130, Sosialhjelp og levekår i Norge, kl. 10.00USA: Sentralbanksjef Ben S. Bernanke taler på Jakson Hole-symposiet, kl. 14.00Kilder: TDN Finans, Reuters, Oslo Børs og Statistisk sentralbyrå (SSB)

Nyheter
Børs