KjøpLogg inn

Fullstendig kollaps i Funcom

Det er ingen tvil om at Funcom-aksjonærene får kjørt seg på Oslo Børs.

Publisert 13. aug. 2012 kl. 16.26
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.12
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 554 ord
Ole Schreiner. Foto: Finansavisen.

Hovedindeksen på Oslo Børs falt i dag 0,11 prosent før den sluttet på 429,85 poeng. Det ble omsatt aksjer for 2,05 milliarder kroner.I løpet av den siste uken har Oslo Børs lagt på seg 0,21 prosent mens hovedindeksen er opp 3,31 prosent den siste måneden. Hittil i år har Oslo Børs klatret 11,66 prosent.HegnarTV Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Swedbank First Securities var mandagens gjest i økonominyhetene på HegnarTV. Utviklingen i eurosonen var dagens tema. Se sendingen her I den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning skriver investeringsdirektør Stig Myrseth at finansmarkedene i eurosonen gradvis vil stabiliseres utover i andre halvår.- ESB har nå forpliktet seg til å kjøpe statsgjeld i kriserammede eurosone-land så fremt EFSF/ESM agerer først. Ankepunktet mot EFSF/ESM har vært at fondet er for lite til å redde både Italia og Spania. Med ESB med på laget er dette problemet løst, sier Myrseth.- Faren for katastrofale statsfinansielle konkurser synes dermed eliminert. En viktig halerisiko er fjernet, noe som taler for at risikopremiene skal ned og at risikoaktiva som aksjer skal opp, sier Myrseth.Olje/Statoil Et fat Nordsjøolje, med levering i september, omsettes for 114,13 dollar, opp 1,04 prosent.Fredag ble det kjent at Det internasjonale energibyrået (IEA) reduserer sitt estimat for oljeetterspørselen i 2013 med 20 prosent.Statoil falt 0,67 prosent.Funcom Fredag stupte Funcom 52,1 prosent før aksjen sluttet på 3,75 kroner. I dag falt den ytterligere 19,73 prosent til 3,01 kroner.Bakgrunnen for Funcom-krakket er at selskapet har kommet med en skuffende oppdatering om The Secret World. Selskapet er skuffet over en Metascore på 72 av 100.- Et spill som The Secret World, som ikke basert på et velkjent merke, er vanligvis avhengig av positiv presseomtale for å oppnå godt salg i starten, i tillegg til - men ikke begrenset til - andre faktorer som "word of mouth", gikk det frem av en børsmelding fredag morgen.Carnegie-analytiker Espen Torgersen uttalte lørdag til Finansavisen at han tror spillaksjen antageligvis er ferdig på Oslo Børs etter floppen.- Nå er det helt klart at selskapet går inn i en restruktureringsfase, og aksjen vil være død på Oslo Børs i overskuelig fremtid som jeg ser det. Antageligvis er aksjen ferdig på Oslo Børs, sa Torgersen.Bionor Pharma Bionor Pharma klatret 2,37 prosent. I morges kunne vi lese at søknaden om gjennomføring av en placebo-kontrollert, klinisk studie med Vacc-4x i kombinasjon med Celgenes Revlimid nå er godkjent av de tyske, helseregulatoriske myndigheter.Studien vil bli gjennomført ved fire ulike klinikker i Tyskland, og inkludere hiv-pasienter som ikke gjenoppretter et normalt antall CD4 T-celler til tross for behandling med konvensjonelle hiv-medisiner.Aker BioMarine Kjell Inge Røkkes Aker BioMarine la mandag morgen frem knallrøde tall .Selskapet meldte om et resultat etter skatt på minus 26 millioner kroner i 2. kvartal 2012, mot minus 9 millioner kroner i samme periode året før.På den positive siden melder Aker Biomarine også at de løfter sin salgsprognose for krillolje i 2012 og vurderer å øke produksjonskapasiteten betydelig.Aksjen falt 3,16 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen