- Funcom-aksjen er død

Carnegie-analytiker mener spillaksje antageligvis er ferdig på Oslo Børs etter flopp.

Publisert 11. aug. 2012 kl. 10.12
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 175 ord
Skjermbilde fra Funcom-spillet The Secret World

Funcom stjal overskriftene på Oslo Børs fredag. Aksjen stupte ikke mindre enn 52,1 prosent til 3,75 kroner, noe som priser spillselskapet til bare en kvart milliard kroner. Så langt i 2012 har aksjen stupt 76 prosent.Bakgrunnen for Funcom-krakket er at selskapet har kommet med en skuffende oppdatering om The Secret World. Selskapet er "naturligvis skuffet" over en Metascore på 72 av 100.- Spillet har floppet. Jeg skulle gjerne sett at den informasjonen var mer presis, men det er i hvert fall bedre enn sånn det har vært, der aksjen har vært under kraftig press og selskapet har vært tause, sier Carnegie-analytiker Espen Torgersen til Finansavisen.Funcom var veldig vage i oppdateringen om spillet, og ga ingen reelle tall. Tofte sier til avisen at det er sannsynlig med en spillerbase fremover på mindre enn halvparten av 280.000.- Nå er det helt klart at selskapet går inn i en restruktureringsfase, og aksjen vil være død på Oslo Børs i overskuelig fremtid som jeg ser det. Antageligvis er aksjen ferdig på Oslo Børs, sier analytikeren.Følg HegnarOnline på Facebook her!