Funcom-fadese: The Secret World innfrir ikke

Funcom kan ikke skjule sin skuffelse i dagens oppdatering på The Secret World. Det blir kostnadskutt, og nedskrivninger vurderes.

Publisert 10. aug. 2012 kl. 08.14
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 203 ord
Ole Schreiner. Foto: Finansavisen.

Funcom er i dag ute med en oppdatering på The Secret World.Selskapet skriver at det kraftige fallet i aksjen siden lansering 3. juli hovedsaklig skyldes "Metascoren" på MetaCritic (www.metacritic.com), sammen med andre offentlige kilder som følger spillbransjen.- Samtidig som det finnes positive tilbakemeldinger, finnes det også blandede eller middels tilbakemeldinger fra ulike presseutsalg, noe som gir en sammenlagtscore på 72 av 100, går det frem av en børsmelding.- Vi er naturligvis skuffetDette karakteriseres ifølge Funcom som lavt, og ikke i tråd med de positive tilbakemeldingene under beta-fasene fra både presse og spillere.- Funcom er naturligvis skuffet med å oppnå en slik Metascore. Et spill som The Secret World, som ikke basert på et velkjent merke, er vanligvis avhengig av positiv presseomtale for å oppnå godt salg i starten, i tillegg til - men ikke begrenset til andre faktorer som "word of mouth", skriver selskapet.Under halvparten av Conan? Funcom erkjenner at selskapet ikke klarer å nå mål for The Secret World-salg, og vurderer nedskrivning. Forventningen om lavere inntekter gjør at det iverksettes kostnadskutt.- Ett scenario kan være at The Secret World vil selge mindre enn halvparten av den forrige store spillsatsingen, Conan, de første 12 månedene, skriver selskapet.Les hele meldingen her. Følg HegnarOnline på Facebook her!