Funcom og REC falt på rød børs

Oslo Børs fortsatt nedgangen onsdag ettermiddag. Det ble lite moro for Funcom og REC som begge falt til ny bunnotering.

Illustrasjonsfoto: AP Photo
Børs

Oslo Børs fortsatt ned tirsdag ettermiddag. Ved børsslutt hadde hovedindeksen falt 0,40 prosent til 432,99.Det ble omsatt aksjer og verdipapirer for 2,05 milliarder kroner.Oljekonferansen ONS i Stavanger rettet naturlig nok fokus på Statoil, DNO og Aker Solutions. Mens Funcom og REC raste videre.Venter oppgang denne uken Analysesjef Fredrik Kvale i det nyetablerte meglerhuset Prize Capital Markets skriver i en fersk rapport at han forventer en positiv børsutvikling denne uken.-Vi venter svakt positiv utvikling i aksjer over den kommende uken drevet av økt risikovilje, solid oljepris og spekulasjoner i forkant av Bernanke sin tale på fredag. Av aksjer anbefaler vi store solide selskap med god markedsposisjon, lav verdsettelse og gunstig direkteavkastning, sier Kvale.I Europa og USA Mens CAC 40 i Paris er ned 0,108 prosent, faller London-børsen FTSE 100 knappe 0,40 prosent.På Wall Street er det blandet - da S&P 500 og Nasdaq vaker rundt 0,00 prosent, mens Dow Jones er ned 0,05.Oljeprisen Et fat Brent-olje med oktober-levering omsettes nå for 112,36 dollar, opp 0,09 prosent. Mens WTI-oljen omsettes for 96,01 dollar, opp 0,57 prosent.Statoil Statoil tredobler budsjettet for teknologiutvikling for arktiske strøk . Av de 94 letebrønnene som hittil er boret i den norske delen av Barentshavet, har Statoil vært involvert i 89.- Etter Skrugard- og Havis-funnene våre ser vi fortsatt attraktive muligheter her. Dette er et mindre utfordrende område, siden den norske delen av Barentshavet er et av de eneste områdene i Arktis med isfri sone hele året, sier Statoils konserndirektør for Leting, Tim Dodson.Letesjef i Statoil, Tim Dodson, anser Kurdistan som relativt uletet og mener at det nå åpner seg opp muligheter, skriver Bloomberg News, ifølge TDN Finans.-Vi ser på en rekke muligheter, hovedsakelig letemuligheter, sier Dodson, og forteller videre at oljegiganten vurderer å kjøpe selskaper som allerede er inne i området.- Det er mye areal som allerede er lisensiert til forskjellige selskaper i Kurdistan. De fleste avtaler som gjøres nå er farm-ins, sier han til nyhetsbyrået.Statoil endte ned 0,20 prosent til 147,80 kroner, mens DNO steg 1,77 prosent til 8,61 kroner.Funcom Funcom meldte i morges om et resultat før og etter skatt på minus 286 millioner kroner i 2. kvartal 2012, mot minus 102 millioner kroner i samme periode året før. Nedskrivninger på 204 millioner kroner knyttet til The Secret World tynger regnskapet.Ifølge Reuters måtte ledelsen i Funcom tåle hard kritikk fra investorer for både informasjonsflyt og dårlig markedsføring av nylanseringen "The Secret World" på dagens kvartalspresentasjon.- Jeg føler meg jævlig lurt, uttalte en sint investor.Funcom endte ned 11,19 prosent til 2,38 kroner og ny bunnrekord.REC mot bunn REC, som i løpet av mandagen nådde all-time low 1,72 kroner, falt 2 prosent til 1,735 kroner og tidenes laveste sluttnotering.Aker Solutions ser mangedobling Ifølge Reuters ser ledelsen i Aker Solutions en mangedobling av virksomheten i Brasil og sier gårsdagens milliardkontrakt er et ledd i oppbyggingen.- Brasil er det enkeltmarkedet hvor Aker Solutions per i dag investerer mest. Det gjør vi fordi Brasil er en region som passer godt for vår kompetanse og vår teknologi, sier Aker Solutions-sjef Øyvind Eriksen til Reuters på ONS-messen i Stavanger.Verdien på mandagens kontrakt er ikke offentliggjort.Aker Solutions falt 2,54 prosent.Seadrill-oppdateringer De store internasjonale meglerhusene og investeringsbankene er ute med Seadrill-oppdateringer i kjølvannet av mandagens resultatfremleggelse. Meglerhusene SocGen, Goldman Sachs, UBS og Natixis rykker ut med nøytrale anbefalinger på riggselskapet Seadrill. Flere oppgraderer imidlertid anbefaling fra salg, samt kursmål.Seadrill endte ned 1,20 prosent, og ble dagens nest mest omsatte aksje med en omsetning på 226 milioner kroner.Vinnere og tapere Oceanteam Shipping endte tirsdag opp 24,68 prosent, etterfulgt av Eqology som steg 17,00 prosent.På motsatt side stupte Netconnect hele 21,05 prosent, mens Wilson falt tilbake 18,12 prosent.Bedring for Ship Finance Ship Finance International Limited melder om et resultat etter skatt på 61,23 millioner dollar i 2. kvartal 2012, mot 38,95 millioner dollar i samme periode året før.Resultat per aksje ble 0,77 dollar, mot 0,49 dollar ved samme korsvei i fjor.Øker i Wihl. Wilhelmsen Diderik Schnitler i Wilh. Wilhelmsen har gjennom sitt kontrollerte Løkta AS kjøpt 20.000 aksjer i selskapet.Aksjene ble kjøpt til en kurs på 47,96 kronerSelskapet sluttet børsdagen uendret.DOF-direktør øker beholdning Finansdirektør i DOF, Hilde Drønen, kjøper gjennom sitt selskap Djupedalen AS 10.000 DOF-aksjer, opplyses det i en melding.Aksjene ble kjøpt til en kurs på 27,20 kroner.Etter transaksjonen eier Drønen 56.000 DOF-aksjer gjennom Djupedalen AS, samt 10.675 aksjer privat.DOF steg 1,10 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs