Funcom-stup på svak børs

Oslo Børs faller fredag. Funcom-aksjen raseres.

Publisert 10. aug. 2012 kl. 12.12
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.09
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 577 ord
Skjermbilde fra Funcom-spillet The Secret World

Rødfargen dominerer på Oslo Børs fredag. Hovedindeksen er ned 0,4 prosent til 430,79.Det er omsatt verdipapirer for 850 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av en blandet dag på Wall Street torsdag, og fall på Asia-børsene tidligere i dag.Kina-sjokk tynger oljeprisen Oljeprisen trekker ned fredag. Brent september-olje står i skrivende stund i 112,16 dollar fatet, ned 0,9 prosent. Forklaringen ligger nok mest i de meget skuffende handelstallene fra Kina.- Handelstallene var skivebom, og stiller spørsmålet om råvareetterspørselen i 2. halvår, og sørget for noe nedside for råvareprisene, sier seniortrader Tim Waterer i CMC Markets i Sydney til Reuters.- Men det er ikke bare dårlig hvordan markedet tolker disse nyhetene. Svakheten i Kinas nøkkeltall åpner døren for ytterligere rentekutt fra sentralbanken, noe som kan kickstarte økonomien igjen, legger han til.Statoil faller 0,4 prosent til 148,80 kroner.Funcom i grus Det er Funcom som stjeler overskriftene på børsen i dag. Aksjen stuper ikke mindre enn 48,4 prosent til 4,04 kroner, noe som priser spillselskapet til bare 269 millioner kroner. Så langt i 2012 har aksjen stupt 74 prosent.Bakgrunnen for Funcom-krakket er at selskapet har kommet med en skuffende oppdatering om The Secret World. Selskapet er "naturligvis skuffet" over en Metascore på 72 av 100.- Et spill som The Secret World, som ikke basert på et velkjent merke, er vanligvis avhengig av positiv presseomtale for å oppnå godt salg i starten, i tillegg til - men ikke begrenset til - andre faktorer som "word of mouth", gikk det frem av en børsmelding fredag morgen.Funcom erkjenner at selskapet ikke klarer å nå mål for The Secret World-salg, og vurderer nedskrivninger. Forventningen om lavere inntekter gjør at det iverksettes kostnadskutt.- Ett scenario kan være at The Secret World vil selge mindre enn halvparten av den forrige store spillsatsingen, Conan, de første 12 månedene, skriver selskapet.Schibsted opp på tall Schibsted la fredag morgen frem tall for 2. kvartal omtrent som ventet. Markedet liker hva de leser i rapporten, og sender aksjen opp hele 11,9 prosent til 208,20 kroner. Det betyr at aksjen har steget 40 prosent så langt i år.Selskapet skriver at de må kutte 500 millioner kroner de kommende to årene, hovedsakelig i de abonnementsbaserte mediehusene i Norge, Sverige og Spania.Resultatet før skatt ble 442 millioner kroner, opp fra 548 millioner kroner i fjor. Snittforventningene til analytikerne tilsa et resultat før skatt på 445 millioner kroner.Kværner opp på tall - og utbytte Kværner la samtidig frem tall for 2. kvartal godt over forventning, og belønnes med en oppgang på 4,1 prosent til 15,40 kroner.Markedet liker nok den umiddelbare endringen i utbyttepolitikk, og forslaget om et utbytte på 0,53 kroner aksjen i 2. halvår.Resultatet før skatt ble 68 millioner kroner, ned fra 177 millioner kroner året før, men høyere enn snittforventningene til analytikerne, som tilsa et resultat før skatt på 55 millioner kroner.TaperneEitzen Chemical meldte torsdag om inngått en intensjonsavtale om refinansieringen av selskapets bankgjeld. Meldingen sendte aksjen opp 100 prosent. Fredag faller imidlertid aksjen 20 prosent (to øre) til åtte øre. Bare Funcom er svakere.Seismikkselskapene PGS og TGS er ned drøye to prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen