KjøpLogg inn

Ganske flatt og kjedelig på børsene i New York

Men det var noen store og interessante utslag, både opp og ned, i flere kjente selskap.

Publisert 15. aug. 2012 kl. 23.32
Oppdatert 16. aug. 2012 klokken 00.00
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 551 ord
Illustrasjonsfoto - New York-børsen (NYSE). Foto: AP

Investorene var litt avventende onsdag, etter at en stemningsrapport blant boligbyggerne nå, litt overraskende, viser at de er mer optimistiske enn de har vært siden september 2007.Dette føyde seg inn i rekkene av litt bedre nøkkeltall enn ventet de siste to ukene, med unntak av dagens Empire Manufacturing, som falt kraftig.Uansett er investorene blitt litt mer usikre på om den amerikanske sentralbanken kommer med nye hjelpetiltak i september, og etter at oppgangen de siste ukene også har overrasket mange på oppsiden var det duket for en litt mer avventende holdning på børsene i New York onsdag.Dow Jones falt marginale 0,06 prosent til 13.164,78 mens Nasdaq steg 0,46 prosent til 3.030,93. S&P 500 steg 0,11 prosent til 1.405,53.For hver aksje som falt på NYSE var det nesten 2 aksjer som steg. På Nasdaq steg mer enn 2 aksjer for hver som falt.Facebook steg 4 prosent til 21,2 dollar mens Apple, som var den klart mest omsatte på Nasdaq, falt 0,14 prosent til 630,83 dollar.Google, som var nest mest omsatt, falt 0,17 prosent etter at det ble kjent at Wal-Mart, Target Corp, Best Buy og Darden Restaurants går sammen om et alternativ til Google Wallet.Microsoft steg 0,23 prosent mens Cisco steg 1,05 prosent etter å ha lagt frem bedre resultat for siste kvartal enn ventet, og etter å ha økt utbytte med 75 prosent.Sprint Nextel steg 8,02 prosent.Intel falt 0,79 prosent mens Nokia steg 6,02 prosent til tross for at Standard & Poor's tror IT-giganten Nokia går tøffere tider i møte og nedgraderte selskapet til BB- med negative utsikter.Staples falt 14,6 prosent på svake kvartalstall og resultatvarsel for 2012.Smith & Wesson falt 11,89 prosent og Sturm Ruger ramlet 5,59 prosent etter at KeyBanc Capital Markets, i følge Marketwatch, nedgraderte aksjene og sådde tvil om de vil klare å innfri forventningene etter aksjene har henholdsvis doblet seg to ganger og en gang siden oktober i fjor.Ambercrombie & Fitch steg 8,97 prosent på nyheten om at det vil øke rammen for tilbakekjøpet av egne aksjer til 10 millioner og at lagersituasjonen bedret seg betraktelig mot slutten av 2. kvartal.Det var små utslag for de mest omsatte på Nyse, med unntak av Deer som var dagens mest omsatte, etter å ha lagt frem rekordtall for siste kvartal. De innfridde imidlertid ikke helt markedets enda høyere forventninger og aksjen falt 6,28 prosent.Orbitz endte ned 6,15 prosent etter at kvartalsregnskapet viste et fall i resultatte på 48 prosent, fall i inntektene og høyere kostnader.Barnes & Noble falt litt overraskenede 5,79 prosent til tross for at Samsung avslørte at nye Galaxy Note 10.1 blant annet vil komme med Barnes & Nobles Nook app.Fersk statistikk fra det amerikanske energidepartementet (DOE) viste onsdag at de amerikanske råoljelagrene falt med 3,7 millioner fat mens bensinlagrene falt med 2,4 millioner fat. Dette trakk oljeprisen opp på ettermiddagen og kvelden.Den amerikanske lettoljen steg til i overkant av 94 dollar mens Brent, i løpet av kvelden, steg 2 dollar, til 114,5 dollar.Gullprisen falt 2 dollar til 1.604 dollar mens 10-års renten fortsatte opp til 1,82 prosent (var så lav som 1,45 prosent i begynnelsen av juni), på spekulasjoner om at det kanskje ikke kommer en ny runde med obligasjonskjøp eller andre kvantitative lettelser fra den amerikanske sentralbanken med det første likevel.Det trakk også dollaren litt opp, til 1,2288 mot euro og 5,95 mot norske kroner.