KjøpLogg inn

- Gjentar kjøp på Grieg-laks

Grieg Seafood leverte langt bedre enn ventet for enkelte regioner i 2. kvartal.

Publisert 16. aug. 2012 kl. 11.01
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 186 ord
Laks - Foto: Scanpix

- Selv om rapporten for 2. kvartal var på linje med forventningene, var Q2-virksomheten i Scitland mye svakere enn ventet, mens Rogaland presterte bedre enn ventet, kommenterer analytiker Kjetil Lye i Handelsbanken Capital Markets om Grieg Seafoods 2. kvartal i en fersk rapport torsdag.Grieg Seafood fikk et resultat etter skatt på minus 3,11 millioner kroner i 2. kvartal 2012, mot minus 258,71 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på minus 3,00 millioner kroner.Resultatet per aksje ble minus 0,04 kroner mot 0,81 kroner ved samme periode i fjor. Her var det ventet et resultat på minus 0,02 kroner per aksje.- Gruppen presterte sterkt i Rogaland, med en EBIT pr kilo på 4,68 kroner, tilfredsstillende i Finnmark med en EBIT pr kilo på 2,11 kroner, men svakt i Canada med en EBIT pr kilo på 1,1 kroner, legger Lye til.Når det gjelder Scotland leverte selskapet minus 8,89 kroner i EBIT pr kilo.Lye vektlegger at ledelsen ser positivt på tiden fremover både med tanke på kostnader og den biologiske situasjonen.Handelsbanken Capital Markets gjentar sin kjøpsanbefaling på aksjen, med kursmål 8,48 kroner.