Google har samlet inn ulovlig informasjon

Datatilsynet har gitt Google en bot på 250.000 kroner for å ha samlet inn ulovlig personinformasjon om norske borgere.

Publisert 11. aug. 2012 kl. 08.30
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.47
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 114 ord

Det var i 2010 at Google orienterte Datatilsynet om at selskapet hadde samlet inn data knyttet til tjenesten Street View. Samtidig fikk imidlertid selskapet med seg personlig informasjon, passord og e-poster fra usikrede trådløse nettverk. Dette er ulovlig, og Datatilsynet forlangte at informasjonene skulle slettes, melder NRK.I juli i år fikk imidlertid Datatilsynet rede på at søkergiganten ikke hadde gjort som lovet. Direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon, sier at Google derfor har fått en av de største bøtene tilsynet har gitt.Google har nå beklaget og godtatt boten. I flere andre land har selskapet fått en tilsvarende bot for samme forhold.Google antas å ha annonseinntekter i størrelsen 1 milliard bare i det norske markedet.