Handelsbanken med flere ferske aksjetips

To kjøps-anbefalinger, én salgs-anbefaling samt aktør med oppside på 80 prosent. Her er Handelsbankens ferskeste aksjetips.

Publisert 9. aug. 2012 kl. 12.42
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 242 ord
Foto: Scanpix

Handelsbanken Capital Markets tar i en rapport torsdag for seg flere aksjer på Oslo Børs.Verdipapirene man har sett på i denne omgang er Songa Offshore, SAS samt Petroleum Geo-Services (PGS)Meglerhuset opererer med kjøp på førstnevnte og kursmålet er satt til 27,50 kroner.Det vektlegges at selskapet nå har sju av sine ti rigger i norske farvann, og at dette vil være fordelaktig for aktøren fremover.Songa skal nå være ferdig med oppjusteringen av sin riggpark og hovedfokuset deres bør nå ligge på å sørge for en så strømlinjeformet drift som mulig, mener Handelsbanken.Songa Offshore er torsdag ned 0,07 prosent til 15,33 kroner. Oppsiden ifølge Handelsbanken er dermed på rundt 79 prosent.Skeptiske til flyaksjeNår det gjelder flyselskapet SAS så opererer Handelsbanken med en reduce-anbefaling. Kursmålet er 5,50 svenske kroner.Meglerhuset mener selskapet snart bør begynne å se effektene av sine seneste sparepakker men det ventes ikke at SAS går i pluss i 2012 heller.Faktisk ventes det ikke at flygiganter tjener penger før man ser 2014.SAS notert i Stockholm er torsdag ned 1,71 prosent til 5,75 kroner.Opererer med accumulate på PGSPetroleum Geo-Services på Oslo Børs får en forsiktig positive accumulate-anbefaling av Handelsbanken.Kursmålet på aksjen blir nå hevet til 98 kroner - rundt 11 prosent over dagens aksjekurs.Meglerhuset tror det positive sentimentet i PGS' sektor kommer til å fortsette fremover, og man har følgelig justert opp estimatene for selskapet.PGS er torsdag opp 0,11 prosent til 88,30 kroner.HandelsbankenCapital Markets opererer med fire typer anbefalinger: sell, reduce, accumulate og buy.