Hva skjer med Golar LNG etter 30. august?

30. august er siste noteringsdag for Golar LNG. Guro Steine, kommunikasjonssjef på Oslo Børs, forklarer HegnarOnlines lesere hva dette betyr.

Publisert 10. aug. 2012 kl. 12.12
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 214 ord
Guro Steine. Foto: Oslo Børs.

30. august er siste noteringsdag på Oslo Børs for Golar LNG. Mange aksjonærer lurer på hva dette betyr for deres aksjer.- Aksjonærer i Golar LNG vil fortsatt være aksjonærer i selskapet og beholder sine aksjonærrettigheter, for eksempel rett til å motta utbytte, men når aksjene ikke lenger er notert på Oslo Børs etter 30. august vil de ikke lenger kunne handle aksjene over børs, sier Guro Steine, kommunikasjonssjef på Oslo Børs, til HegnarOnline.- Hvor vidt det vil være mulig med OTC-handel - handel i unoterte papirer - i aksjen, kjenner ikke vi til. Det vil i så fall være opp til eventuelle meglerhus å tilby dette, sier Steine.- Enkelt sagt, man kan fortsatt være eier og ha aksjene på sin VPS-konto, men mulighetene til å omsette aksjene i Norge vil bli mindre, understreker Steine.- Dersom man fortsatt ønsker å handle i aksjene på en børs, må de flyttes fra VPS-konto og gjøres om til aksjer som kan handles på en amerikansk børs. Dette antar jeg selskapets kontofører kan bistå med, avslutter Steine.I en børsmelding frem 27. april skriver Golar LNG: It is Golar LNG's intention to try to compensate any direct transaction costs that Norwegian based shareholders will have in converting their VPS shares into shares tradable in the US.Følg HegnarOnline på Facebook her