Kjendismilliardær gambler på prisoppgang

Milliardæren spiller et høyt spill når han prøver å rette opp den siste tidens elendige avkastning.

Publisert 15. aug. 2012 kl. 15.36
Oppdatert 15. aug. 2012 klokken 15.36
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 113 ord
Foto: Scanpix

Den amerikanske forvaltermilliardæren John Paulson satser knallhardt på at gullprisen skal øke i tiden fremover.Les også: Har 440 milliarder - ser etter gode investeringerIfølge Bloomberg har Paulson & Co kjøpt ytterligere 4,53 millioner aksjer i SPDR Gold Trust, firmaets største posisjon. Forvalterne har også kjøpte flere aksjer i NovaGold Resources Inc. Det fremgår av ferske rapporter til amerikanske Securities and Exchange Commission.Det skjer samtidig som Paulson trimmet flere av sine andre aksjeposter. Dagens gulleksponering er dermed den høyeste på tre år.Paulson spiller et høyt spill når han nå prøver å rette opp den siste tidens elendige utvikling i fondet.Hittil i år har verdien på Paulsons gullfond falt 23 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her