Klokken tikker for Kristian Røkke

Salg av to skip vil bli avgjørende for Røkke jr. suksess i USA.

Publisert 11. aug. 2012 kl. 09.26
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 216 ord
Kristian Røkke. Foto: AP

"If you can make it there, I'm sure you can make it anywhere". Det var beskjeden fra Kjell Inge Røkke til sønnen Kristian Monsen Røkke (29) da han tok over som sjef for skipsverftet i Philadelphia. Nå er sønnen i ferd med å "make it", skriver Dagens Næringsliv.I løpet av sin tid i Aker Philadelphia Shipyard har Røkke bygd ferdig ett tankskip, som nå testes for endelig klarering. Han er også nesten ferdig med skip nummer to. Felles for begge er at de kun er bygget på spekulasjoner, og det er ennå ingen som har kjøpt skipene."Byggingen av de to produkttankerne går i henhold til budsjett og planer. Det er interesse for skipene i markedet, og vi melder til Oslo Børs den dagen vi har kontrakt", skriver Røkke i en epost til DN.Skipene skal seile i "Jones Act"-markedet, som innebærer at skip som skal frakte olje mellom amerikanske havner må være bygget i USA, drives av amerikanske rederier og besetningen må være fra USA. Røkke-verftet la fredag frem sine tall for andre kvartal , og ifølge rapporten har dette markedet bedret seg den siste tiden.Aker Philadelphia Shipyard steg fredag hele 14,22 prosent til 5,14 kroner. Aksjen er hittil i år styrket 38,92 prosent, mens den de siste tolv månedene er ned 55,30 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her!