Må kutte 500 millioner kroner

Mediehuset Schibsted skal de neste to årene kutte kostnader på en halv milliard kroner.

Foto: Scanpix
Børs

Schibsted la fredag morgen sin rapport for andre kvartal. Der melder de at de må kutte 500 millioner kroner de kommende to årene , hovedsakelig i de abonnementsbaserte mediehusene i Norge, Sverige og Spania."Som en konsekvens av de strukturelle endringene må Schibsted Media Group tilpasse og omdanne mediehusene våre raskt for å sikre deres relevans og lønnsomhet også i en digital fremtid. Målet er både å investere betydelig i digital kompetanse og redusere kostnadene. Sterke redaksjonelle produkter vil være fundamentet for en sunn og lønnsom virksomhet også i den digitale fremtiden, skriver selskapet.En betydelig andel av kostnadskuttene vil være knyttet til netto bemanningsreduksjoner. I tillegg vil selskapet flytte ressurser fra trykte medier til online-aktiviteter.Schibsted har i andre kvartal hatt en 9 prosent nedgang i annonseinntektene på papir, og en 10 prosent økning i annonseinntektene på nett.Les hele rapporten her.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs