Meglerkjempene styrer unna fisk

En rekke lyspunkter i laksesektoren overbeviser likevel ikke Nordea og DNB Markets.

Publisert 14. aug. 2012 kl. 08.40
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 147 ord
Oppdrettslaks Foto: Scanpix Bendiksby, Terje

- Laks er ikke det første stedet man leter akkurat for øyeblikket. På kort sikt er utsiktene til god avkastning bedre andre steder. Men det kan fort snu, suer aksjestrateg Erik Roland i Nordea Markets til dn.- Sektoren kom fra det ytterste mørke og prisutviklingen har vist bedre takter i år. Men det går ikke mot en høst med gode priser, sier Roland.Heller ikke aksjestrateg Kristian Tunaal i DNB Markets er overbevist, og mener omsetningen i lakseaksjene ikke står i stil til avkastningen.- Vi har "kjøp" på mange av lakseaksjene. Men på grunn av våre egne krav til likviditet er det stort sett bare Cermaq og Marine Harvest vi kan ta inn i porteføljen. Cermaq har vi en kjøpsanbefaling på, mens Marine Harvest er den eneste aksjen i sektoren der vi anbefaler salg, sier Tunaal til avisen.Han mener omsetningen i lakseaksjene ikke står i stil til avkastningen.