Mener du bør selge børsgigant - har to kjøp

Aksjen har hatt en fantastisk reise, men nå mener Robert Næss i Nordea at det er slutt. Få med deg alle hans aksjetips her.

Publisert 13. aug. 2012 kl. 11.30
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 191 ord
Robert Næss - Foto: Finansavisen

Fondsindeksen ved Oslo Børs har hevet seg 15 prosent siden oppstarten av 2012.Likevel mener investeringsdirektør Robert Næss i Nordea Investment Management at det er mer futt igjen i det norske aksjemarkedet, skriver Finansavisen mandag.- Samtidig som markedet er opp, har forventningen til årets inntjening kommet ned med 10 prosentpoeng, til knappe 9 prosent for 2012. Det er fortsatt en god vekst, men da vi har stadige nedrevideringer, er det nok trolig at veksten kommer videre ned, sier Næss.Han tror på god avkastning i aksjemarkedet på lang og mellomlang sikt.- Det er vanskelig å gi et estimat på hovedindeksen på et eksakt tidspunkt, men vi tror at på 12 måneders sikt er det sannsynlig med en avkastning på rundt 10 prosent, og da får vi en indeks på 470, sier Næss.Av enkeltaksjer er investeringsdirektøren meget positiv til Protector Forsikring og til norske sparebanker generelt.Seadrill er han imidlertid hakket mer skeptisk til.- Seadrill er et veldrevet selskap, som har gitt en fantastisk verdiskapning til investorene. Vi tror dog at aksjen nå er såpass krevende priset at vi er forsiktig med denne, avslutter Næss.Les hele intervjuet med Robert Næss i mandagens utgave av Finansavisen.