Myrseth om utviklingen i aksjemarkedet

Investeringsdirektør Stig Myrseth snakker om muligheten for katastrofale statsfinansielle konkurser, utviklingen i aksjemarkedet og kollaps i skatteinntektene.

Publisert 13. aug. 2012 kl. 15.55
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 226 ord
Stig Myrseth. Foto: Ivan Kverme, Finansavisen.

I den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning skriver investeringsdirektør Stig Myrseth at finansmarkedene i eurosonen gradvis vil stabiliseres utover i andre halvår. Han er meget spent på utviklingen i USA.Les også: Stig Myrseths favorittaksjer - ESB har nå forpliktet seg til å kjøpe statsgjeld i kriserammede eurosone-land så fremt EFSF/ESM agerer først. Ankepunktet mot EFSF/ESM har vært at fondet er for lite til å redde både Italia og Spania. Med ESB med på laget er dette problemet løst, sier Myrseth.- Faren for katastrofale statsfinansielle konkurser synes dermed eliminert. En viktig halerisiko er fjernet, noe som taler for at risikopremiene skal ned og at risikoaktiva som aksjer skal opp, sier Myrseth.- Kredittmarkedet har allerede begynt å ta dette innover seg. Korte statsrenter har falt kraftig i Sør-Europa, og både Italia og Spania kan nå låne toårspenger til under fire prosent rente, sier investeringsdirektøren.- Mens vårt kjernescenario tilsier at konjunkturene og finansmarkedene gradvis vil stabiliseres i eurosonen utover i andre halvår, frykter vi at usikkerheten rundt amerikanske statsfinanser vil tilta. Amerikanske politikere står overfor et vanskelig dilemma. Med underskudd på spansk nivå er det liten tvil om at drastiske grep er påkrevd, understreker Myrseth.- På den annen side må ikke den finanspolitiske fartsgrensen overskrides. Blir kuttene for dype, kan økonomien presses inn i en negativ spiral noe som får skatteinntektene til å kollapse, avslutter Myrseth.Følg HegnarOnline på Facebook her